Annonce
Viborg

Regionsrådet forbigår igen akuthospitalet i Viborg

Annonce

Læserbrev: Så er regionens budget for 2021 forhandlet på plads. Og som det vel nærmest var forventeligt, blev der ikke plads til færdiggørelsen af helipaden ved akuthospitalet i Viborg. Det er trist, for det bliver nok svært at få den ind i et fremtidigt budget. Det er ærgerligt, at et ellers velfungerende akuthospital ikke bliver gjort færdigt, fuldt på højde med andre akuthospitaler.

Det er grotesk, at der er ofret store summer på at forberede bygningen, så den kan bære platformen, så der reelt kun mangler et landingsdæk for at færdiggøre projektet. Et dæk der, ifølge det oplyste, skulle koste omkring 18 mio. kroner.

Argumentet fra flertallet i regionsrådet og koncernledelsen er, at platformen vil blive brugt for lidt. For lidt i forhold til hvad? Et menneskeliv kan være og er vel de ca. 18. mio. kroner værd.

Særligt beskæmmende bliver det så, når man onsdag aften på TV Midt-Vest kan høre regionsrådsformand Anders Kühnau udtale sig, så man kunne få den opfattelse, at platformen skulle bygges helt fra grunden, og at det ville være spild af penge.

Kommer der ingen platform på toppen af akuthospitalet, er det vel også spild af de penge, der allerede er brugt på at forberede bygningen til at kunne bære den.

Nu vil nogen sikkert spørge: ”Hvorfor hører vi ikke noget fra personalet på sygehuset?” Men det kan vel næppe undre, når man ser på, hvad der er sket for nogle af de overlæger og andet personale, der har brugt deres ytringsfrihed til at komme med kritik af den øverste ledelse.

Det er forkasteligt, hvis vi er nået dertil, hvor den faglige ekspertise ikke tør udtale sig af frygt for deres job.

Så se nu at få fundet de millioner, der skal bruges, og få projektet gjort færdigt, så Viborg Akuthospital bliver det akuthospital, som befolkningen blev stillet i udsigt, og som staten i sin tid bevilgede penge til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce