Annonce
Viborg

Regionsrådets passivitet- hykleri eller ansvarsforflygtigelse?

Annonce

Læserbrev: De destruktive ledelsesproblemer på hospitalerne i Silkeborg-Viborg udgøres dels af et beskidt personligt/politisk spil, hvor patienterne er gidsler, og dels et kunstigt skabt fagligt problem. Disse problemer har fået lov til at eskalere reelt betinget af et konfliktsky og/eller useriøst arbejdende regionsråd, der officielt dækker sig ind under, at det har drejet sig om personproblemer og det skal regionsrådet ikke blande sig i.

Realiteterne er, at det er regionsrådet, der per delegation har overladt personsagerne til embedsmændene. Det er endvidere et faktum, at denne delegation kunne trækkes tilbage, hvis viljen og ansvarsfølelsen var til stede.

Den vedvarende fuldstændige tavshed kan kun skyldes, at regionsrådsformanden har indgået en aftale med lederen af Venstre, Carsten Kissmeyer, om, at man ikke skal blande sig i personaleforhold. Kun Jørgen Winther har offentlig taget afstand for fremgangsmåden og forlangt, at regionsdirektør Ole Thomsen afskediges. I offentligheden kommer blå blok til at fremstå som nyttige idioter for socialdemokraterne.

Den nævnte aftale gælder åbenbart ikke for Anders Kühnau, idet han udtaler sig uhæmmet på sin facebookside om Ulrich Fredberg, bl.a. med usandfærdige påstande, som han senere må fjerne. Dette er det samlede regionsråd vidende om uden at reagere. Specielt virker det uanstændigt, at lederen af Venstre, Carsten Kissmeyer, ikke offentligt tager afstand for regionsrådsformandens adfærd.

Det samme har været tilfældet i Randers-sagen, hvor Mahican Gielen nedgøres på Facebook af SF-medlemmet Jakob Isøe Klærke, som også måtte fjerne opslaget efter påtale. Så det er rent hykleri- at regionsrådsmedlemmer ikke udtaler sig om personsager.


Efter at dette pseudoproblem nu er definitivt løst med ministeriets deltagelse, er regionsrådsformanden så politisk presset, at han i et desperat forsøg kontakter sin partifælle, sundhedsministeren, på trods af at ministeren har afgjort sagen. Det er lidt vanskeligt at se, hvad ministeren nu skulle gøre.


Det er naturligvis borgernes forventning, at regionsrådet i specielle og for sundhedssektoren destruktive personalesager overtager ledelsen, hvilket ikke er ensbetydende med, at regionsrådet generelt skal fungere som HR-afdelingen for hele regionen.

I den faglige problemstilling udviser regionsrådet igen uhørt passivitet i CT-scanning sagen. Et problem som nu er løst, idet sundhedsministeren og Sundhedsstyrelsen (28.09.20) har udtalt, at regelsættet fra 2018 er gældende og har hele tiden været gældende vedrørende udredning af lungekræft.

Det er ligeledes dokumenteret, at Diagnostisk Center har fulgt retningslinjerne, dvs. ingen brist i patientsikkerheden. Det fremgår endvidere af forløbet, at hele problemet er falsk, konstrueret i forvaltningen og tilsyneladende accepteret af regionsrådsformanden som led i et moralsk angribeligt politisk spil. Ej heller her har offentligheden i denne sag hørt nogen reaktion fra oppositionens leder, Carsten Kissmeyer, eventuelt med en undskyldning til Ulrich Fredberg.

Efter at dette pseudoproblem nu er definitivt løst med ministeriets deltagelse, er regionsrådsformanden så politisk presset, at han i et desperat forsøg kontakter sin partifælle, sundhedsministeren, på trods af at ministeren har afgjort sagen. Det er lidt vanskeligt at se, hvad ministeren nu skulle gøre.

Lidt socialdemokratisk kammerateri måske?

Det er både skuffende og nedbrydende for det lokale demokrati, at næsten hele regionsrådet fremtræder fuldstændigt passivt, specielt når regionsrådsformand Anders Kühnau i politisk henseende fremtræder som ”dead man walking”. Det ville også her strategisk forventes en større synlighed af den blå blok kun et år før næste valg.

Det virker useriøst, når et enkelt regionsmedlem som Henrik Fjeldgaard begynder at skrifte sin politiske passivitet, når vedkommende er på vej ud og ikke genopstiller. Det kan vel nærmest sammenlignes med ”de sidste dages hellige. .”

Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce