Annonce
Viborg

Kühnau efter bekymringsbrev: Problemer på børneafdelingen er ikke en sag for regionsrådet

Regionsrådsformand Anders Kuhnau mener, de ledelsesmæssige udfordringer skal løses af hospitalsledelsen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Regionsrådsformand Anders Kühnau har ikke tænkt sig at gå ind i sagen om samarbejdsproblemerne på regionshospitalets børneafdeling på trods af, at 10 læger har sendt ham og resten af regionsrådet et bekymringsbrev.
Annonce

Viborg: Klokken 22.58 søndag aften modtog hele regionsrådet inklusiv formand Anders Kühnau (S) et bekymringsbrev fra i alt 10 afdelingslæger og overlæger fra Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg.

I brevet beskriver de 10 læger, hvordan arbejdsmiljøet er blevet markant forværret, efter en ny afdelingsledelse tog over i maj 2019. Lægerne fortæller, hvordan arbejdspresset er steget markant, at fagligheden forringes, og at der vil ske en medarbejderflugt, hvis ikke der sker drastiske forandringer på afdelingen.

Brevet er sendt til regionsrådet, efter at lægerne allerede har forsøgt sig med bekymringsbreve til både afdelingsledelse og hospitalsledelse.

Regionsrådsformand Anders Kühnau har læst bekymringsbrevet, og det har gjort indtryk. Alligevel er det ikke en sag, de ansatte på Børn og Unge kan forvente, at regionsrådet vil blande sig i.

- Selvom det selvfølgelig gør meget indtryk på mig, så er det vigtigt for mig at sige, at vi jo har ansat hospitalsledelser til netop at tage hånd om de ledelsesmæssige udfordringer på hospitalernes afdelinger. Det er derfor hospitalsledelsens opgave at håndtere, og det har jeg selvfølgelig også en forventning til, at den gør, siger regionsrådsformanden og fortsætter:

- Sådan en sag er principielt aldrig en, vi som regionsråd går ind i. Vi går ikke ind og forholder os til ledelsesmæssige udfordringer på enkelte afdelinger på hospitalerne, for vi har rigtig mange afdelinger og rigtig mange institutioner, og det er netop derfor, vi har ledelser hvert sted. Det er ikke et anliggende for politikerne i regionsrådet, for der er ikke noget politik i det. Derfor kommer jeg som sådan ikke til at gå ind i sagen, siger Anders Kühnau.

De bekymrede læger kan se frem til et samlet svar fra regionsrådet, og samtidig fortæller Anders Kühnau, at regionens direktion er i tæt kontakt med hospitalsledelsen for Hospitalsenhed Midt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

S slækker på udlændingepolitikken

Annonce