Annonce
Læserbrev

Regionsrådsformand om kritik: Direktion og hospitalsledelser sætter holdet

Annonce

Læserbrev: Erik Kristensen har ikke store tanker om regionsrådet i Region Midtjylland. Ifølge et indlæg i Viborg Stifts Folkeblad 26.5 "bagatelliserer" rådet samarbejdsproblemerne i Hospitalsenhed Midt. Og jeg beskrives som "den egentlige bagmand" bag det forløb, der førte til Ulrich Fredbergs fratræden.

De mange urimelige påstande giver behov for at ridse op, hvad det er for en arbejdsdeling, regionsrådet har besluttet skal gælde i Region Midtjylland. Kort fortalt har regionsrådet kompetencen til at ansætte og afskedige direktionen. Herefter er det direktionens og de underliggende ledelsers ansvar at sætte det ledelsesteam, der leder regionen. Den opgave har jeg tillid til, at ledelserne håndterer.

Derfor er det hverken en opgave for regionsrådet eller regionsrådsformanden at gå ind i konkrete personalesager, med mindre de udspiller sig i direktionen.

Situationen på Regionshospitalet Silkeborg er svær. Derfor vil jeg gerne opfordre alle involverede til at gå konstruktivt ind i at få samarbejdet til at fungere. Det er helt afgørende for, at vi fortsat har et tilbud af høj kvalitet til patienterne i Silkeborg og en god arbejdsplads.

Regionsrådsformand Anders Kühnau. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce