Annonce
Viborg

Regionsrådsformanden vil nu undersøge behovet for en helipad i Viborg

En helipad er ifølge regionsrådsmedlem Christian Møller Nielsen (V) en nødvendighed for, at Regionshospitalet Viborg bliver et fuldbyrdet akuthospital. Arkivfoto: Michael Bager
Regionsrådsformand Anders Kühnau mener, det er relevant at diskutere investeringen i en helipad på Regionshospitalet Viborg. Han vil nu sætte en analyse i gang for at belyse behovet for helikopterlandingspladsen.
Annonce

Viborg: Der var gjort klar til en helikopterlandingsplads, en såkaldt helipad, på det nye akutcenter på Regionshospitalet Viborg.

Under byggeprocessen blev det dog politisk besluttet, at helipaden i første omgang skulle spares væk. På daværende tidspunkt lød meldingen fra regionsrådet, at ambitionen fortsat var at få en helipad, når pengene var til det.

Pengene er dog ikke fundet endnu på trods af, at flere fagpersoner har understreget vigtigheden af en sådan landingsplads. Ellers flyver helikopteren videre til enten Skejby eller Gødstrup med patienterne og bliver en alt for sjælden gæst i Viborg, lyder kritikken.

Regionsrådsmedlem og speciallæge Christian Møller Nielsen (V) kritiserede i et læserbrev onsdag politikerne for ikke at have prioriteret helipaden. Han vil derfor gerne have landingspladsen med på anlægsbudgettet for 2021, så akuthospitalet ifølge ham kan blive fuldbyrdet.

- Jeg synes, det er et relevant tidspunkt, Christian Møller Nielsen bringer det op. Vi står jo overfor at skulle vedtage en revidering af vores investeringsplan i løbet af året, så derfor er det relevant at kigge på, hvad vi skal bruge pengene på. Der er mange ønsker fra hospitalerne, og derfor skal vi se på det hele samlet - og så må vi se, om det er en helipad, vi skal bruge pengene på. Det er for tidligt at sige nu, men det er vigtigt at få behovet belyst, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Derfor sætter regionsrådsformanden hurtigst muligt en analyse i gang for at vurdere behovet for en helipad i Viborg, så regionsrådet kan træffes en beslutning på oplyst grundlag.

En helipad vurderes at koste mellem 15-20 millioner kroner.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) vil sætte en analyse i gang for at undersøge behovet for en helipad i Viborg. Foto: Mads Claus Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

To unge narkosælgere varetægtsfængslet: Blev anholdt med både kokain og hash på lommen

Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce