Annonce
Læserbrev

Regionsrådsmedlem: To hospitals-direktører bør fyres

Annonce

Læserbrev: Venstres medlemmer i Region Midt afholder gruppemøde mandag den 18. maj. Vi skal diskutere regionsrådets håndtering af overlæge Ulrich Fredbergs afskedigelse. Og dagen efter er der møde i forretningsudvalget.

Lægefaglig direktør Claus Brøchner og hospitalsdirektør Thomas Balle har i en pressemeddelelse den 27. april beskyldt Fredberg for følgende:

1.Fredberg er løgner. Det kunne de to direktører dog ikke dokumentere.

2.Fredberg har bragt patientsikkerheden i fare for lungekræftpatienter. Det kunne heller ikke dokumenteres. Tvært imod!

3. Fredberg ville ikke underskrive et brev, der skulle udsendes til patienter. Det er han i sin gode ret til at nægte, idet han ikke er enig i brevets indhold.

4. Fredberg har på eget initiativ kontaktet Styrelsen for patientsikkerhed. Det er han i sin gode ret til at gøre. Det er ikke forbudt.

Jeg var Ulrich Fredbergs bisidder på fyringsmødet den 28. april med de to direktører. Jeg oplevede de to direktørers inkompetance.

Jeg oplevede også magtens arrogance, da jeg udbad mig dokumentation for, at Ulrich var løgner. Jeg spurgte i alt tre gange, og en embedsmand fra regionen gav mig hver gang dette nedladende svar. “Jeg hører, hvad du siger”, hvorefter en meget lang pause. En sådan behandling vil jeg simpelt hen ikke finde mig i.

Jeg udtalte efter mødet den 28. april, at jeg ville arbejde energisk for, at disse to direktører burde fjernes fra ledelsen, og at Ulrich Fredberg skulle genindsættes i sit gamle job, når de to direktører var fjernet.

Jeg vurderer, at der er stor sandsynlighed for, at vi i Venstres gruppe kan få flertal for at arbejde for, at de to direktører skal fjernes fra deres direktørposter. Fyringsårsag nr. 1: Den amatøragtige fyring med grundløse anklager mod Fredberg. Fyringsårsag nr. 2: Børneafdelingen i Viborg har haft voldsomme udfordringer i længere tid. De to direktører har mistet respekt hos de ansatte i børneafdelingen, og de har ikke givet relevante tilbagemeldinger til vi politikere i hospitalsudvalget.

De to direktører udsendte deres pressemeddelelse om den påtænkte fyring af Ulrich Fredberg dagen før selve mødet. Jeg benytter mig af samme metode.

Det burde selvfølgelig have været regionsformand Anders Kühnau (S), der tog initiativ til en fyringssamtale. Men Anders Kühnau har svigtet i denne sag. Anders Kühnau burde have grebet ind i denne sag, før det overhovedet blev til en sag. Anders Kühnau og forretningsudvalget fik allerede for 8 uger siden en advarsel fra en meget fremtrædende professor om, at en højeksplosiv sag var under opsejling.

Kühnau lovede at drøfte denne sag med administrationen, men Kühnau gjorde absolut intet. Han blev af professoren opfordret til at indkalde de relevante parter i den faglige krig til afklarende dialog. Var det bevidst at Kühnau glemte sagen?

Jørgen Winther
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce