Annonce
Viborg

Regnbue-miljøet i fælles opråb: Stop hadforbrydelserne!

Tirsdag har LGBT+-miljøet arrangeret aktion mod hadforbrydelser. Billedet her er fra den biseksuelle pride parade i september. Foto: Morten Dueholm
I 2018 registrerede politiet 74 hadforbrydelser rettet mod LGBT+ personer i Danmark. Ifølge aktivister og organisationer, der beskæftiger sig med LGBT+ rettigheder, er tallet dog langt højere. Derfor indkaldes der nu til aktion.

Viborg: Flere forskellige personer har den seneste tid været i medierne for at fortælle om forskellige traumatiserende oplevelser i det offentlige rum, hvor de er blevet spyttet på, sprogligt eller fysisk overfaldet eller truet med våben. Udelukkende på baggrund af deres seksualitet eller kønsudtryk.

I 2018 blev der af det danske politi registreret 74 hadforbrydelser rettet mod LGBT+ personer i Danmark. Både aktivister og organisationer, der beskæftiger sig med LGBT+ rettigheder, mener dog, at tallet er langt højere. Det er netop derfor, der i dag indkaldes til aktion.

De mange personlige fortællinger har startet en større debat om, hvorvidt man i dagens Danmark frit kan være og udtrykke sig, som man vil - uanset kønsidentitet. Netop denne debat har fået to aktivister til at reagere, og i samarbejde med Copenhagen Pride og toneangivende organisationer inden for området har Elijah Kashmir Ali og Mizz Privileze indkaldt til aktion foran Christiansborg tirsdag. Flere andre byer landet over har i solidaritet valgt at lave deres egen aktion med samme budskab. Også i domkirkebyen.

- Vi mener i Viborg Pride, som en lokalforening for regnbue-miljøet, at vi skal bakke op om det her initiativ og vise vores solidaritet. Disse udfordringer kan desværre opleves alle steder i samfundet og er meget kendte i vores miljøer. Derfor vil vi også gerne vise solidaritet og forhåbentlig skabe mere opmærksomhed på disse udfordringer - også i Viborg, siger Edgar Anderson, der er forperson i Viborg Pride.

#LevOgLadLeve

Aktionen i Viborg vil primært foregå på de sociale medier, hvor Viborg Pride opfordrer alle til at samles og deltage online, så budskabet #LevOgLadLeve kan spredes.

Gennem hashtagget kan der samtidig deles oplevelser og billeder fra aktionen, der har til formål at være "en fejring og markering af retten til at eksistere i det offentlige rum”.

Hvis man har været udsat for had eller diskrimination på baggrund af sin seksualitet eller sit kønsudtryk, og har man mod på at dele oplevelserne, hører Viborg Pride meget gerne fra alle, så det store mørketal for hadforbrydelser kan klarlægges.

I Rigspolitiets rapport om hadforbrydelser fra 2018 konkluderes det, at tre procent af voldsofrene angiver, at volden mod dem var motiveret af homo- eller transfobi. Det svarer til, at mellem 1500 og 2500 personer mellem 16 og 74 år årligt udsættes for vold på baggrund af deres seksuelle orientering.

Kønsidentitet og kønsudtryk er ikke en særlig beskyttelsesgrund i loven om hadforbrydelser.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Corona-efterslæb og forældre, der ikke vil presse deres børn, gør det svært at hjælpe unge med overvægt: Det er frustrerende, lyder det fra dem, der ellers gerne vil

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: SIK spillede sig på førstepladsen med sejr i topopgør

Alarm 112

30-årig mand truede ansatte på ølbar med banderelationer

Viborg FF For abonnenter

Mange ønsker blev opfyldt søndag aften: Viborg FF har en europæisk sætbold lige foran sig

En energiø i Nordsøen koster 210 milliarder kroner: Dan Jørgensen vil have endnu flere

Viborg

Den lilles sejr over den store: Benzin-selskab hænger selv på regningen efter at have sendt strøm til en forkert  adresse i over to år

Viborg FF For abonnenter

Analyse og karakterbog: Viborg FF var til at kende - og mange spillere ramte en god præstation

Alarm 112

Tyv stjal kontanter og kreditkort

Viborg For abonnenter

Casper var udviklingshæmmet, omsorgsfuld og kun 24 år, da han døde: - Behøvede han virkelig at ligge syg helt alene?

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Læs her, hvordan Viborg HK-spillerne gjorde det i den europæiske finale

Sport For abonnenter

Viborg HK fik ørerne i den tyske maskine i finalen: Vi blev jo bare totalt udspillet, der var ikke noget at gøre

Viborg For abonnenter

Når patienten udtrykker sin taknemlighed, bliver det ikke større: ' Jeg tænkte, at det måtte være det fedeste job at kunne hjælpe de gamle og syge'

Annonce