Annonce
Viborg

Regnbue-miljøet i fælles opråb: Stop hadforbrydelserne!

Tirsdag har LGBT+-miljøet arrangeret aktion mod hadforbrydelser. Billedet her er fra den biseksuelle pride parade i september. Foto: Morten Dueholm
I 2018 registrerede politiet 74 hadforbrydelser rettet mod LGBT+ personer i Danmark. Ifølge aktivister og organisationer, der beskæftiger sig med LGBT+ rettigheder, er tallet dog langt højere. Derfor indkaldes der nu til aktion.

Viborg: Flere forskellige personer har den seneste tid været i medierne for at fortælle om forskellige traumatiserende oplevelser i det offentlige rum, hvor de er blevet spyttet på, sprogligt eller fysisk overfaldet eller truet med våben. Udelukkende på baggrund af deres seksualitet eller kønsudtryk.

I 2018 blev der af det danske politi registreret 74 hadforbrydelser rettet mod LGBT+ personer i Danmark. Både aktivister og organisationer, der beskæftiger sig med LGBT+ rettigheder, mener dog, at tallet er langt højere. Det er netop derfor, der i dag indkaldes til aktion.

De mange personlige fortællinger har startet en større debat om, hvorvidt man i dagens Danmark frit kan være og udtrykke sig, som man vil - uanset kønsidentitet. Netop denne debat har fået to aktivister til at reagere, og i samarbejde med Copenhagen Pride og toneangivende organisationer inden for området har Elijah Kashmir Ali og Mizz Privileze indkaldt til aktion foran Christiansborg tirsdag. Flere andre byer landet over har i solidaritet valgt at lave deres egen aktion med samme budskab. Også i domkirkebyen.

- Vi mener i Viborg Pride, som en lokalforening for regnbue-miljøet, at vi skal bakke op om det her initiativ og vise vores solidaritet. Disse udfordringer kan desværre opleves alle steder i samfundet og er meget kendte i vores miljøer. Derfor vil vi også gerne vise solidaritet og forhåbentlig skabe mere opmærksomhed på disse udfordringer - også i Viborg, siger Edgar Anderson, der er forperson i Viborg Pride.

#LevOgLadLeve

Aktionen i Viborg vil primært foregå på de sociale medier, hvor Viborg Pride opfordrer alle til at samles og deltage online, så budskabet #LevOgLadLeve kan spredes.

Gennem hashtagget kan der samtidig deles oplevelser og billeder fra aktionen, der har til formål at være "en fejring og markering af retten til at eksistere i det offentlige rum”.

Hvis man har været udsat for had eller diskrimination på baggrund af sin seksualitet eller sit kønsudtryk, og har man mod på at dele oplevelserne, hører Viborg Pride meget gerne fra alle, så det store mørketal for hadforbrydelser kan klarlægges.

I Rigspolitiets rapport om hadforbrydelser fra 2018 konkluderes det, at tre procent af voldsofrene angiver, at volden mod dem var motiveret af homo- eller transfobi. Det svarer til, at mellem 1500 og 2500 personer mellem 16 og 74 år årligt udsættes for vold på baggrund af deres seksuelle orientering.

Kønsidentitet og kønsudtryk er ikke en særlig beskyttelsesgrund i loven om hadforbrydelser.

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Farlig leg: Mistænkelig flaske i Overlund fik politiet til at kontakte forsvarets ammunitionstjeneste

Viborg For abonnenter

Store forskelle: De helt vilde prisstigninger på fjernvarme-stigninger rammer skævt

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

DF-formand: Messerschmidts model for formandskab holder ikke

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Alarm 112

20-årig kvinde og 19-årig mand skulle nok have ladet bilen stå

Sport

Landsholdet fuld af beundring over nyt græstæppe: Viborg oplagt som værtsby ved et nordisk EM

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Debat

Der er stadig langt til integration i daginstitutioner og skoler

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Debat For abonnenter

Sig op-dag er endnu et sygdomstegn

Annonce