Annonce
Bjerringbro

Regnslag til fakkeltog fem måneder forsinket

Lars Thorlund er godt i gang med at sælge 3000 regnslag. Privatfoto
Foreningen til Bevarelse af Tange Sø har allerede solgt halvdelen af regnslagene

Tange: Da Foreningen til Bevarelse af Tange Sø i november sidste år arrangerede fakkeltog rundt om Tange Sø, var der også bestilt 3000 engangs-regnslag til deltagerne i fakkeltoget.

Af uvisse grunde nåede regnslagene ikke frem, og til at held regnede det ikke på dagen, så der var ikke brug for regnslagene. Først nu - fem måneder efter fakkeltoget - er de mange  regnslag dukket op, og foreningen forsøger at sælge dem.

- Mange spurgte, om de skulle betale for faklerne, eller om de på anden måde kunne støtte os,  men nu kan folk støtte os ved at købe et regnslag.  Lad os få dem spredt ud, så vi kan se, at vi stadig brænder for Tange Sø, lyder det i opslaget på foreningens facebookside, hvor Lars Thorlund står iklædt et blåt regnslag  med teksten 'Vi brænder for Tange Sø', som var sloganet for fakkeltoget i november, hvor mere end 3700 mennesker stod tæt om Tange Sø.

Annonce

Svigermor

Tilsyneladende er der interesse for at støtte sagen. Mandag middag havde Lars Thorlund allerede solgt halvdelen af regnslagene.

- En del udenbys folk har bestilt regnslag, og jeg har allerede afleveret regnslag i både Hadsten, Beder og Lemming, og min svigermor har købt 25 styk, som hun har klar til vores årlige familiefest, hvor det altid regner. Og jeg skal nok få solgt resten, lyder det optimistisk fra Lars Thorlund.


En del udenbys folk har bestilt regnslag, og jeg har allerede afleveret regnslag i både Hadsten, Beder og Lemming, og min svigermor har købt 25 styk, som hun har klar til vores årlige familiefest, hvor det altid regner. Og jeg skal nok få solgt resten.

Lars Thorlund, Foreningen til Bevarelse af Tange Sø


Hvorfor regnslagene, som er produceret i Asien, blev forsinket, er stadig ukendt.

- Først var der en forklaring om noget med tolden, så var det prisen, og så noget med, at de ikke kunne få dem ind i landet. Og vi troede slet ikke, at de kom. Men så dukkede de op for 14 dage siden, og vi tænkte, at vi kunne bruge dem til Tange Sø Festival, men den er jo udsat til næste år. Og så fandt vi på at sælge dem nu, og ja det går altså godt, tilføjer Lars Thorlund.

Annonce

Fremtiden

Sagen om, hvorvidt søen skal tømmes og Gudenåen genslynges, ligger i øjeblikket hos miljøminister Lea Wermelin (S).

I marts modtog hun en indstillingen fra den arbejdsgruppe, som blev nedsat efter sit besøg ved Tangeværket i august sidste år. I arbejdsgruppen var flere organisationer - både modstandere og søens forkæmpere, repræsenteret, og meldingen fra arbejdsgruppen var, at søen skal tømmes og åen gendannes.

Der er dog mange meninger om den sag, ikke mindst  Foreningen til Bevarelse af Tange Sø har blandt andet med fakkeltoget arbejdet hårdt for at søen skal bevares. Fakkeltoget med gratis fakler til alle deltagerne var sponseret af en lang række lokale virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Viborg FF For abonnenter

Overblik - så længe er Viborg FF's oprykningshelte på kontrakt med klubben

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce