Annonce
Erhverv

Rekord-regnskab fra andelskasser: 304 mio. kr. i overskud

Danske Andelskassers Bank tjener penge som aldrig før. På billedet ses hovedsædet i Hammershøj. Arkivfoto: Danske Andelskassers Bank
Danske Andelskassers Bank klarer sig rigtig godt i 2019. Efter tre kvartaler er der 304 millioner kroner i overskud.
Annonce

Hammershøj: Danske Andelskassers Bank præsenterer i sin trekvartsårs-rapport for de første tre kvartaler i 2019 et rekordstort overskud på 304,3 millioner kroner før skat. Det skal sammenlignes med et overskud på 106,1 millioner kroner i samme periode i 2018.

Administrerende direktør Jan Pedersen beskriver i en pressemeddelelse den aktuelle tilstand som "en bank i topform".

Hovedårsagen til rekordresultatet er dog, at banken har solgt 75 procent af aktierne i Sparinvest Holdings SE. Men det går også godt i den almindelige bankforretning. Basisindtjeningen på 124,7 millioner kroner er steget med 25 procent, når man ser bort fra engangsudgifter i 2019 på 13,5 millioner kroner. Stigningen skyldes mange aktiviteter og et øget udlån, samt at man fortsat har lave nedskrivninger på dårlige lån.

- De seneste år har vi arbejdet målrettet på at styrke vores økonomiske fundament, og det lønner sig. Vi er i bedre form end nogensinde, og det skaber det bedst mulige afsæt for vores vækststrategi, som kommer vores kunder til gode. Blandt andet med åbning af nye filialer og nye typer specialiseret rådgivning og tilbud til vores kunder, siger Jan Pedersen i pressemeddelelsen.

Trods rekord-indtjeningen afskedigede Danske Andelskassers Bank i oktober 26 medarbejdere - heraf 12 i Hammershøj, hvor hovedsædet ligger. Det skete for at skabe plads til nye medarbejdere med andre kompetencer.

For hele 2019 forventer Danske Andelskassers Bank et resultat før skat på mellem 320 og 360 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce