Annonce
Indland

Rekordindsamling sikrer døgnbemanding af Børnetelefonen før tid

Der blev i år indsamlet 13,6 millioner til Børns Vilkårs landsindsamling. Det betyder, at Børnetelefonen kan gøres døgnbemandet hurtigere end planlagt. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Børns Vilkår fremrykker planer om at gøre Børnetelefonen døgnbemandet, efter at landsindsamling slog rekord.

13,6 millioner kroner. Så mange penge blev der indsamlet ved Børns Vilkårs landsindsamling den 21. marts.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Rekordmange danskere havde på forhånd meldt sig som indsamlere, og nu hvor pengene er talt op, står det klart, at årets resultat overgår alle forventninger.

Det indsamlede beløb er således 60 procent højere end ved sidste års landsindsamling, hvor der kom 8,5 millioner kroner i kassen.

- Resultatet har sprængt rammerne for, hvad vi overhovedet havde turdet håbe på, siger direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl til Ritzau.

Han er ikke i tvivl om, at de mange historier om børn og unges udfordringer under pandemien har spillet ind på årets resultat.

- Mange (donorer, red.) har begrundet det med en bekymring for børn og unge under coronaen, og den ligger nok oven på en generel bekymring i de her år med mange børn og unge, som følger sig presset, og hvor ensomheden er stigende, siger han.

Indsamlingsresultatet betyder, at Børns Vilkår nu har mulighed for at fremrykke planerne om at gøre organisationens telefonlinje Børnetelefonen døgnåben.

Det var planen, at dette først skulle ske i 2022, men nu bliver det muligt allerede i efteråret 2021. Børnetelefonen lukker i øjeblikket klokken 02.

- Vi kan se, at hver gang vi har åbnet senere, er der børn og unge, som har brug for samtalerne, siger Rasmus Kjeldahl.

Han peger på, at det er tungere emner, som tages op i de sene timer.

- Det drejer sig om nogle børn og unge, som virkelig har behov for hjælp. Måske vælger de at ringe på det her tidspunkt, fordi de ikke kan sove, eller ellers ikke i øvrigt har en hverdag, hvor de har fred og ro til de her samtaler.

Børnetelefonen blev oprettet af Børns Vilkår i 1987. Her kan børn ringe ind anonymt for at tale om små og store problemer med en erfaren rådgiver.

Organisationen har tidligere fortalt om, hvordan Børnetelefonen har fået væsentligt flere henvendelser under coronakrisen end tidligere. Blandt andet fra hjemsendte skoleelever, der føler sig ensomme.

Det var femte gang, at Børns Vilkår afholdt landsindsamling. Næsten 11.000 danskere havde meldt sig til at hjælpe til.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce