x
Annonce
Kultur

Rekordmange ansøgere til Riddergade AIR: - Det er fantastisk med den store interesse

Viborg Kunsthals Riddergade AIR-program tilbyder blandt andet kunstnerne gode værkstedsfaciliteter, assistance til opgaver af praktisk og kunstfaglig art, samt adgang til et bredt lokalt, nationalt og internationalt netværk. Arkivfoto: Morten Dueholm
Blandt et rekordhøjt antal ansøgere fra hele verden til Viborg Kunsthals residency-program, Riddergade AIR, er fire kunstnere med både kunstnerisk og geografisk mangfoldighed nu blevet tilbudt et ophold.

Viborg: Med flere end 200 ansøgere fra hele verden - fra Cuba til Vietnam over Rusland til Sydafrika - har den internationale interesse for Viborg Kunsthals veletablerede residency-program Riddergade AIR nået sit foreløbige højdepunkt.

- Det er fantastisk med den store interesse, som så mange kvalificerede kunstnere har vist for Riddergade AIR og Viborg Kunsthal, siger udstillingsleder Bodil Johanne Monrad og tilføjer:

- Juryen har været på hårdt arbejde med at udvælge de helt rigtige kandidater, men er endt med at udvælge fire kunstnere, der i deres ansøgninger - ud over at fokusere på at udvikle deres kunstneriske praksis - lagde vægt på at researche det lokale miljø og især på at skabe udveksling med den danske billedkunstscene.

Kunstnerne er blevet valgt af juryen, der foruden Bodil Johanne Monrad også omfatter rektor for Det Jyske Kunstakademi Judith Schwarzbart, leder af Aarhus Billedkunstcenter Kirstine Schiess Højmose og repræsentant for Kunstforum Viborg og BKF og medlem af Akademirådet René Schmidt.

Annonce

De fire

De fire udvalgte kunstnere er Gala Berger fra Costa Rica og Elena Redaelli fra Norge, som bor på Riddergade fra den 16. marts til den 15. juni, mens efteråret byder Joshua Legallienne fra England og Tanya Denysenko fra Ukraine velkommen fra den 14. september til den 14. december.

Der er en geografisk og kunstnerisk mangfoldighed blandt de fire kommende residenter, som under deres opholdt blandt andet vil arbejde med at udvikle nye idéer, udfolde projekter og komme tæt på de lokale forhold.

Udvidelse og udvikling

Siden 2015, hvor Riddergade AIR blev lanceret, har kunsthallen haft besøg af flere end 30 danske og internationale kunstnere. Programmet tilbyder ophold til to kunstnere ad gangen i en periode af tre måneders varighed.

I sommeren sidste år modtog programmet en bevilling fra Statens Kunstfond, som skabte grobund for en udvidelse og opkvalificering af aktiviteterne for de deltagende kunstnere i 2020.

Kunstnerne skal under deres ophold udvikle deres kunst, møde nye mennesker og skabe udvekslinger mellem den internationale og danske samtidskunst. Kunstnerne får desuden mulighed for at arbejde med det omfangsrige netværk af kunstnere, kunstinstitutioner, fagfolk og relevante samarbejdspartnere, der er tilknyttet Viborg Kunsthal.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Unormale tider - unormale løsninger!

Annonce