Annonce
Viborg

Rekordmange børn bliver i år bevidste om solens stærke stråler

I Viborg Kommune får rekordmange børn i år læring om solbeskyttelse. Foto: Preben Madsen
I år er det ikke muligt at sende formidlere fra Kræftens Bekæmpelse rundt til de viborgensiske institutioner på såkaldte solbesøg. Til gengæld har rekordmange institutioner takket ja til tilbuddet om en solpakke, som skal lære børnene at passe godt på solens stærke stråler.
Annonce

Viborg: Solens stråler er stærke og kan være farlige, hvis ikke man beskytter sig.

Det ved de fleste, og mange af os har lært det fra barnsben. Og nogle af dem, der lærer vores børn de her ting, er formidlere fra Kræftens Bekæmpelse, der hvert år besøger institutionerne i Viborg Kommune ved såkaldte solbesøg.

Ligesom rigtig meget andet er solbesøgene i år blevet aflyst på grund af corona-pandemien. Men det betyder ikke, at børnene her på egnen går glip af den vigtige læring omkring solen. I år har Sundhedscenter Viborg og Kræftens Bekæmpelse nemlig i fællesskab sørget for, at rekordmange børn alligevel bliver sikkert beskyttet.

42 institutioner har fået fingrene i en solpakke til 30 børn med blandt andet vigtige informationer, solcreme, lav-selv solhatte og lav-selv UV-armbånd, som børnene kan få stor glæde af henover sommeren.

Det glæder lokalformand for Kræftens Bekæmpelse i Viborg, Katrine Fusager Rohde, at det er lykkedes sundhedscenteret og Kræftens Bekæmpelse i fællesskab at nå ud til så mange institutioner med solpakkerne. Generelt er samarbejdet blevet stærkt mellem kommunens forebyggelsesteam og lokalafdelingen, og det har stor betydning for den lokale sundhed.

- Jeg har store positive tanker om vores samarbejde med sundhedscenteret. Jeg oplever, at vores samarbejde er inde i en gunstig periode, hvor vi kan se flere og flere muligheder, og hvor vi kan løfte nogle ting i fællesskab, så de bliver endnu større. Det er det her et godt eksempel på, fordi det krævede en hurtig indsats på grund af covid-19-situationen, hvor solbesøgene blev aflyst. Så er det jo fantastisk, at vi i fællesskab nåede ud til alle de her børn og institutioner med solpakker i stedet, siger Katrine Fusager Rohde.

Solpakkerne vil ifølge lokalformanden ikke kunne erstatte de solbesøg, som hvert år gives i forbindelse med organisationens årlige sol-uge, men de kan være et rigtig godt supplement.

Annonce

Enormt vigtigt

Hos Sundhedscenter Viborg er det sundheds- og forebyggelseskonsulent Dennis Krogsdal Madsen, der har stået for udbredelsen af solpakkerne og samarbejdet med Katrine Fusager Rohde.

Normalt er konsulenten også med til at koordinere solbesøgene, som i Viborg Kommune blandt andet udføres af kursus-uddannede studerende fra VIA University College.

Dennis Krogsdal Madsen er glad for, at så mange institutioner har valgt at takke ja til solpakkerne, for selvom det altid er vigtigt at passe på solen, så skal fokus særligt være stort for institutionerne i år.

- Børnene er også normalt vant til at være meget ude, men på grund af forskellige corona-restriktioner har de været endnu mere udenfor end normalt. Der har også været godt vejr, så det har været oplagt, og det er jo super godt at være udendørs. Men derfor er det også rigtig vigtigt, at man tager sine forbehold for solen - for solbeskyttelse er enorm vigtig og kan forebygge mange tilfælde af hudkræft, siger Dennis Krogsdal Madsen.

Op mod 90 procent af alle tilfælde af kræft i huden skyldes for store doser af UV-stråling fra solen eller solarier, oplyser Kræftens Bekæmpelse. Det betyder samtidig, at rigtig mange tilfælde ville kunne forebygges med solbeskyttelse som solhatte og solcreme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce