Annonce
Bjerringbro

Rekordmange nye elever i Tange

Flagene var sat, og der var spænding og en smule nervøsitete at spore hos nogle af de nye børnehaveklassebørn på Tange Kristne Friskole. Foto: Christine Krüger Hansen
Hos Tange Kristne Friskole får børnene hjælp af Jesus til at bære den tunge skoletaske.

Tange: Der var mange ting at fejre på Tange Kristne Friskole mandag morgen. Skolen fyldte 30 år, og en ny flot legeplads skulle indvies, men først og fremmest var det de 14 nye børnehaveklassebørn, der fik et hip hurra og klapsalve med på vejen.

Friskolen er i løbet af de seneste 30 år gået fra 28 elever til nu 115 elever - en vækst på over 300 procent, og derfor var der også godt fyldt op fællessalen, da lærere, elever og forældre sagde velkommen til hinanden på årets første skoledag.

Lidt betuttet så de ud, de 14 nye elever der sammen med deres klasselærer blev kaldt op foran alle de andre elever, som der er tradition for på skolen.

Men der blev også sunget, talt om Jesus, og hvordan han nok skal hjælpe de nye elever med at bære deres tunge skoletaske, for friskolen lægger ikke skjul på deres kristne værdier og grundlag, og så blev der sunget fødselsdagssang for alle dem der fylder år i august.

- Det er et helt særligt år, vi indleder nu. Skolen fylder 30 år, vi påbegynder et år, hvor der er mere fokus på musik, og så er det første gang i skolens historie, at vi kan sige velkommen til så mange nye børn, der skal starte i børnehaveklasse, sagde skoleleder Jens Kristian Lund Jensen til både børn og voksne.

Annonce
Der var også sat tid af, denne første skoledag, til at indvie en ny legeplads. Det var skolen nuværende formand og skolens første formand, de førte saksen.

Den røde snor

At antallet af elever i børnehaveklassen nu blomster skyldes, ifølge Jens Kristian Lund Jensen, at skolen nu for alvor kan mærke den afsmittende effekt af, at man for fire år siden indviede børnehaven, der også hører ind under skolen.

- Det er ude tvivl børnehaven, der fodrer skolen, og efter fire år kan vi virkelig se, at det er begyndt at slå igennem, forklarede han.

Efter godt tre kvarter med sang, fortællinger om skolens 30 år og almen info, var det tid til at indvie skolens nye legeplads.

- Allerede i oktober gik vi alle, inklusiv børnene, i gang med at forestille sig, hvordan en ny legeplads skulle se ud, og derefter blev der fremstillet en masse modeller, som så blev grundlag for legepladsen. Pengene samlede vi selv ind - gennem et sponsorløb - og i løbet af sommeren har Karl Erik Vestergaard, der er skolens første bestyrelsesformand, arbejdet på, og klargjort området, hvor selve legeredskaberne skulle stå. Og derfor er det også Karl Erik (red. Vestergaard), der skal føre én af de to sakse, der skal klippe den røde snor over, sagde skolelederen, og lovede at der til frokost i dagens anledning, ville blive serveret pølser og slush ice til alle.

Og derfor myldrede alle ud på pladsen for at se snoren blive klippet, inden det for alvor ringede ind til første skoletime i det nye år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Konfirmander i kælderen

Annonce