Annonce
Kultur

Rekordhøj omsætning og tusindvis af gæster: 2019 blev et godt år for Paletten

- Det virker som om, publikum har genopdaget Paletten, siger lederen Peter Ramsdal. Arkivfoto: Morten Dueholm
Året 2019 var et af de bedste for spillestedet Paletten, som kom ud med en rekordhøj omsætning og for andet år i træk kan bryste sig af et overskud. Pengene skal bruges til at reetablere egenkapitalen og give publikum et endnu bedre og bredere koncertudvalg.
Annonce

Viborg: 2019 blev et rekordår for Paletten. Flere gæster end nogensinde før - cirka 7500 - købte billet, og på bare to år er det lykkedes spillestedet at øge billetomsætningen med mere end 50 procent.

- Det glæder mig, at et endnu større publikum har fået øjnene op for Paletten og benytter sig af alle de mange gode koncerttilbud, vi har, siger Palettens leder, Peter Ramsdal.

Omsætningen ligger således på 3,9 millioner kroner, og det kan ses på bundlinjen, hvor overskuddet er steget med godt 50.000 kroner til 184.327 kroner.

Det flotte resultat kommer efter et år med 80 koncerter såvel som foredrag og comedy-shows. Peter Ramsdal fremhæver især Sko & Torp, Caroline Henderson, Anne Dorte og Maria, Annika Aakjær, Rugsted og Kreutzfeldt, Hush, Alberte Winding og Smukker Møller, som nogle af de helt store publikum-magneter.

- Vi er glade for de mange velbesøgte koncerter, vi har haft i årets løb, og vi er stolte over at have præsenteret et bredt udvalg af kvalitetsnavne inden for både pop, rock, jazz, blues, folk, hiphop og metal, siger lederen.

Foruden et fokus på bredde og kvalitet i programmet har Paletten også fået renoveret sine lokaler med kunst fra Ymir Arnarson, der studerer på Viborg Animationsskole. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Ungt publikum

Peter Ramsdal fortæller, at Paletten også i 2019 har fået fat i et nyt ungt publikum med koncerter fra eksempelvis Aksglæde og Alexander Oscar.

- Vi vil fortsat arbejde med at få flere unge til at besøge Paletten, og i 2020 er der allerede planlagt koncerter med spændende nye navne som Artigeardit, Rikke Thomsen, Drew, Emil Kruse og Alskling, fortsætter han.

Paletten har tidligere kæmpet med dårlig økonomi, og ved udgangen af 2017 var der oparbejdet en negativ egenkapital på mere end 600.000 kroner. Med baggrund i de seneste to års gode resultater er det beløb nu halveret, og Paletten kan derfor nu begynde at se fremad og investere i musikken.

- Det er en stor tilfredsstillelse, at vi nu kan begynde at satse på et endnu bedre og bredere musikprogram i takt med, at økonomien gradvist er blevet bedre, og det er noget, der kommer alle musikelskere i regionen til gode, lover Peter Ramsdal og tilføjer:

- Vores forårsprogram er vores hidtil mest ambitiøse, og både kvaliteten og bredden er øget.

Annonce

Ungt og gammelt

Den bredde, spillestedslederen taler om, kan ses i programmet.

- Det appellerer til alle aldersgrupper. Der er både noget for de helt unge, men så er der også halv-legendariske bands som Steppeulvene og Troels Trier til det modne publikum. Det er en god blanding af ungt og gammelt, samtidig med at vi har en bred genre-repræsentation og flere arrangements-datoer end nogensinde før, siger han.

Ud over de nævnte navne kan publikum også glæde sig til koncerter med blandt andre Cæcilie Norby, Anne Dorte og Maria, Ivan Pedersen, Mike Andersen, Pligten Kalder og Anne Linnet.

Og så må vi jo vente og se, om Paletten får sit ønske opfyldt om at blive nyt regionalt spillested.

Bredden i Palettens program har givet pote, mener spillestedslederen. Her er et tilbageblik på en september-aften med wrestling i lokalerne. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Annonce