Annonce
Viborg

Rekordoverskud hos Bach Gruppen

Bølgen på havnefronten i Vejle er et af de Bach-byggerier, de fleste danskere kender. Foto: Bach Gruppen

Med et overskud på 147 millioner kroner i 2017 har Bach Gruppen taget et gevaldigt skridt fremad.

Viborg: 2017 blev et rigtig godt år for Bach Gruppen A/S, der netop har kunnet præsentere sit største overskud nogensinde - 147 millioner kroner før skat. Et resultat, der er opnået på baggrund af en omsætning på 604 millioner kroner.

Overskuddet er dermed steget ganske markant i forhold til 2016, hvor det var på 109 millioner kroner før skat, og direktør Palle Buhl Jørgensen er da også rigtig godt tilfreds.

- Ja, og det ville da også være underligt, hvis jeg ikke var det, siger Palle Buhl Jørgensen, der har flere forklaringer på det fine resultat.

- Der har jo været generelt gunstige konjunkturer i byggesektoren, hvilket har været godt for resultatet, men vi har også - helt i tråd med vores femårsplan - fået færdiggjort en del projekter med deraf stigende lejeindtægter, som også smitter positivt af på regnskabet, og så ville det ikke være lykkedes uden alle vores dygtige medarbejdere, siger Palle Buhl Jørgensen, der sammen med Lene Christensen udgør direktionen i Bach Gruppen A/S.

Bach Gruppen A/S

Bach Gruppen A/S blev grundlagt af Finn Bach i 1965 og har ejendomsdrift, projektudvikling/byggeri og produktion af byggematerialer som hovedområder. Firmaet har hjemme i Viborg.Bach Gruppen A/S består af en lang række helt eller delvist ejede selskaber, datterselskaber og associerede selskaber.

Direktionen i Bach Gruppen A/S udgøres af Palle Buhl Jørgensen og Lene Christensen - med en ganske aktiv bestyrelsesformand i grundlægger Finn Bach.

Der er godt 250 ansatte i Bach Gruppen.

Annonce

Bedre i 2018

Trods det store overskud forventer Bach Gruppen, at resultatet for 2018 vil blive endnu bedre.

Det skyldes ikke mindst, at der i år vil komme store salgsindtægter fra Bach Gruppens største udviklingsprojekt, Bryggens Bastion i København. Aftaler om salg for 1,4 milliarder kroner er blevet indgået i 2017, men indtægterne vil først begynde at fremgå af 2018-regnskabet, da betalingen falder i takt med, at bygningerne bliver leveret i løbet af i år og de kommende år.

Bryggens Bastion på Islands Brygge omfatter byudvikling og byggeri af boliger og erhvervslokaler for fem milliarder kroner de næste otte-ti år, hvoraf altså knap en tredjedel faldt på plads sidste år med aftaler med det svenske ejendomsselskab Heimstaden om især boliger, med KAB om ungdomsboliger og med Rema 1000 om en dagligvarebutik.

Bryggens Bastion ligger klos op ad metrostationen Islands Brygge - kun tre minutters kørsel fra Kongens Nytorv.

Et andet stort projekt er bebyggelsen Bølgen på havnekanten i Vejle med 100 boliger fordelt på fem "bølger". Det ikoniske byggeri har vundet flere priser.

- Vi forventer at blive helt færdige med Bølgen i 2018. De to første bølger er opført, og vi er næsten i mål med salget af lejligheder i de to næste bølger. Lejlighederne i den femte bølge beholder vi selv og lejer ud, siger Palle Buhl Jørgensen.

Annonce

Viborg er størst

Ud over København og Vejle har Bach Gruppen også store interesser i Silkeborg og Herning, hvor særligt transport- og logistikejendommen HI-Park i Herning oplevede stor fremgang i 2017.

Disse fire byer er - sammen med hjembyen Viborg - alle byer med stigende indbyggertal, og det er da også en helt bevidst strategi at satse på byer i udvikling.

Det er Viborg som allerede skrevet også, og Bach Gruppens største ejendomsportefølje er da også hjemmehørende i Viborg. Målt på værdi er 41 procent af ejendommene beliggende i Viborg - primært i den indre del af byen, og Bach Gruppen vil da også fortsat satse hårdt på Viborg.

Annonce

Råstof koster

Det eneste reelle minus, der er i årsregnskabet, er på råstofudvindings-området. Her lyder årets resultat på et minus på knap 11 millioner efter skat. Det betegnes som både dårligere end forventet og utilfredsstillende, men det er dog en markant forbedring i forhold til 2016, hvor underskuddet var på næsten 40 millioner kroner.

- Det tror vi dog på, at vi også får styr på, og det er også en del af vores femårsplan, og vi forventer et klart forbedret resultat for 2018, siger Palle Buhl Jørgensen.

Han kan for øvrigt også glæde sig over, at Bach Gruppen har øget sin økonomiske polstring trods de store investeringer i byggeprojekter.

- Vores egenkapital er steget fra knap 1,3 milliarder kroner til næsten 1,5 milliarder kroner i 2017. Med den udskudte skat indregnet har vi en egenkapital på over 1,7 milliarder kroner, og det svarer til 31,2 procent af vores balance. Det er en lille forbedring fra 2016 og samtidig over vores målsætning om mindst 30 procent, så vores udviklingsprojekter står på et solidt økonomisk fundament, siger Palle Buhl Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Korstog mod de frie skoler

Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce