Annonce
Erhverv

Rekordoverskud i JP Group-koncernen: - Det havde jeg ikke regnet med for et år siden

Martin Pedersen har netop kunnet præsentere et rekordoverskud på 55 millioner kroner for JP Group-koncernen. Arkivfoto. Johnny Pedersen
Efter en rystetur i foråret med flere folk sendt hjem vendte efterspørgslen for alvor tilbage hen over sommeren, så det endte med et rekordoverskud på 55 millioner kroner for JP Group-koncernen.

Viborg: Havde man for et år siden spurgt Martin Pedersen, om JP Group-koncernen ville komme med et rekordresultat for 2020, havde svaret næppe været ja.

Dengang var man som mange andre virksomheder ramt af de umiddelbare konsekvenser af corona-pandemien, og man måtte sende folk hjem.


Annonce

Det havde jeg ikke regnet med for et år siden.

Martin Pedersen, JP-koncernen


Ikke desto mindre har Matin Pedersen netop kunnet præsentere det bedste resultat i koncernens historie med et overskud før skat på lige knap 55 millioner kroner. Det er fire millioner kroner bedre end det hidtidige rekordår 2019.

- Det havde jeg ikke regnet med for et år siden. Dengang kunne vi se, at ikke mindst på eksportmarkederne, som jo udgør en ret væsentlig del af vores omsætning, gik alting i stå, så vi måtte neddrosle produktionen og sende folk hjem i foråret. Det var en meget usikker tid, som jeg aldrig vil glemme, siger Martin Pedersen.

Han kunne dog hen over sommeren til sin lettelse konstatere, at efterspørgslen steg voldsomt, og at man faktisk fik ekstra travlt, og sådan har det stort set været siden.

Støt lokale forretninger

- Og det glæder mig at se, nu her hvor regnskaberne kommer fra mange selskaber, at rigtig mange af de lokale virksomheder har klaret sig fint i 2020 trods corona-krisen, siger Martin Pedersen, der også er formand for Business Viborg - det tidligere Viborgegnens Erhvervsråd.

Martin Pedersen er helt på det rene med, at en del brancher - også lokalt - stadig er påvirket negativt af corona-nedlukningerne, og han opfordrer da også både almindelige borgere og virksomheder til at støtte den lokale detailhandel og restaurationslivet, når det igen bliver muligt.

Det har JP-koncernen netop gjort med et gavekort på 500 kroner til samtlige cirka 200 ansatte, der belønnes for en marts med omsætningsrekord på 50 millioner kroner. Gavekortene er udstedet i samarbejde med "Vi er Viborg", så man sikrer, at de bruges til at fremme omsætningen i de lokale oplevelseserhverv.

Annonce

Ny direktør

- Hvis vi alle tænker i de baner, så kommer vi alle hurtigere retur til den "nye normal", siger Martin Pedersen, der for øvrigt ikke længere er direktør for JP Group A/S, der er koncernens hovedfirma, der fremstiller reservedele til biler.

Her står tidligere salgs- og eksportchef Torben Pagh nu i spidsen.

- Han har været en del af bestyrelsen i nogle år, og nu er han så tilbage i selve virksomheden som direktør, siger Martin Pedersen, der har det helt fint med at overlade kontoret til en ny mand.

- Jeg lagde da lidt pres på ham ved at lade ham overtage efter et rekordresultat, men jeg må jo sige, at det foreløbig går ret godt med ham ved roret, siger Martin Pedersen, der nu blandt andet tager sig af JP's tog-division.

Her er man lidt udfordret af, at en flerårig kontrakt med DSB netop er udløbet, men man satser nu blandt andet på flere udenlandske kunder.

- Vi har netop landet en ordre med et svensk firma, og vi tror på, at den afdeling nok skal få flere opgaver ind, så vi forhåbentlig igen kan ansætte nogle af de folk, vi har måttet skære ned med her, siger Martin Pedersen.

JP Group

JP Group-koncernen producerer og eksporterer reservedele til europæiske og asiatiske biler - også til de mere klassiske biler.

Herudover samler man el-biler og indretter togvogne. Blandt andet for DSB.

Der er omkring 200 ansatte i JP Group-koncernen, der i 2020 omsatte for cirka 450 millioner kroner og havde et overskud før skat på næsten 55 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Viborg FF For abonnenter

Overblik - så længe er Viborg FF's oprykningshelte på kontrakt med klubben

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce