Annonce
Erhverv

Højeste salg i Danmark nogensinde: Rekordregnskab hos Tefcold

Tefcold-direktør Jesper Kirkeby Hansen kan glæde sig over, at man netop har præsenteret sit bedste regnskab nogensinde. Foto: Morten Pedersen
Med et overskud på 54 millioner kroner har den viborgensiske kølegigant leveret sit bedste resultat nogensinde.
Annonce

Viborg: Meget tyder på, at det var den helt rigtige beslutning at tage, da Tefcold for et lille års tid siden besluttede, at man fremover ville sælge sine produkter under eget navn i Danmark - som man har gjort i udlandet i mange år.

I hvert fald har koncernen netop offentliggjort sit hidtil bedste regnskab med et overskud før skat på hele 54 millioner kroner for 2018/2019. Det er 17 procent bedre end året før og bygger på en vækst i omsætningen på 22 procent.

En del af den omsætningsstigning er hentet på det danske marked, hvor man altså nu sælger køleløsninger i eget navn. Tidligere stod der Vibocold på Tefcold-produkter i Danmark.

- Vi har haft det højeste salg i Danmark nogensinde, og når man tænker på, at det er forholdsvis nyt, at vi her sælger i eget navn, er vi ret sikre på, at der stadig er et meget stort potentiale for et øget salg herhjemme, siger administrerende direktør Jesper Kirkeby Hansen, som helt naturligt er ganske godt tilfreds med årets resultat.

Vi har haft det højeste salg i Danmark nogensinde, og når man tænker på, at det er forholdsvis nyt, at vi her sælger i eget navn, er vi ret sikre på, at der stadig er et meget stort potentiale for et øget salg herhjemme.

Jesper Kirkeby Hansen, administrerende direktør hos Tefcold

Annonce

Yderligere investeringer

- Det er svært ikke at være tilfreds, selvfølgelig er det det, siger Jesper Kirkeby Hansen, der håber på et mindst lige så godt resultat næste år - uden at ville garantere det.

- Selvfølgelig håber man altid på at kunne levere bedre næste år, og det går da også godt, men samtidig ser vi også langsigtet og er klar til at foretage investeringer i blandt andet yderligere it-forbedringer, og det kan jo påvirke bundlinjen, siger Jesper Kirkeby Hansen.

Ifølge ham er det blandt andet satsningen på en klart forbedret it-struktur i virksomheden, der har medvirket til den øgede omsætning, og den satsning er man altså parat til at udvikle yderligere.

- Vi har investeret kraftigt i it og står nu med en ekstrem stærk platform, der har bidraget til succesen på det danske marked samt årets resultat. Vi er stolte af vores serviceniveau, hvor vi leverer 99 procent af alle handler til tiden. Kort sagt har vi styr på sagerne, hvilket er nemt at sige, men meget svært at leve op til, siger Jesper Kirkeby Hansen.

Annonce

Store lagre i England

For knap to år siden købte Tefcold sin mangeårige samarbejdspartner i England, Interlevin, hvilket har åbnet nye markeder for Tefcold-produkter, men det har nu også givet anledning til, at man har måttet tænke lidt anderledes end normalt.

- Brexit har gjort mange af vores kunder i Storbritannien usikre, og for at skabe så meget tryghed som muligt har vi fyldt vores engelske lagre helt op, så de kan være sikre på levering, hvis det britiske farvel til EU medfører en toldmur. Den store lagerbinding er en kalkuleret risiko for at afhjælpe uroen, og den garanterer, at vi vil kunne levere de ønskede varer til vores kunder. Det er meget vigtigt for os, og det skal vi selvfølgelig kunne i både Storbritannien og på alle de andre markeder, hvor vi opererer, siger Jesper Kirkeby Hansen.

Han erkender blankt, at man gerne havde været Brexit foruden, når man nu blandt andet satser på det britiske marked.

- Men, vi har jo hele tiden vidst, at det kunne komme, og så er det vores opgave at sikre, at det bliver til mindst mulig gene for vores kunder, siger Jesper Kirkeby Hansen.

Tefcold byggede for et par år siden nyt domicil. Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Minister får syn for sagen

Annonce