Annonce
Viborg

Rekordstor donation fremkaldte tårer: Julehjælpen modtog 150.000 kroner fra Pusterum-duo

Karin Sjørring fra Mødrehjælpen kunne næsten ikke tro sine egne øjne, da Mette Bak Christensen og Jette Borg Petersen afslørede årets donation til Julehjælpen i Viborg. Foto: Anders Pørtner
150.000 velgørenhedskroner til Mødrehjælpens julehjælp i Viborg. Den største Pusterum-donation til dato.
Annonce

Viborg: - Nej, det er ikke sandt! Det kan simpelthen ikke være rigtigt, udbryder Karin Sjørring med en blanding af glæde, overraskelse og forbløffelse i stemmen.

Hendes øjne løber straks i vand, og det samme gør øjnene på de to kvinder, som har overrakt hende den brune gave-kasse, hvis indhold på 150.778 kroner er afsløret med en sort skrift på indpakningen.

Begge parter måtte knibe en tåre. Foto: Anders Pørtner

Karin Sjørring er formand for Mødrehjælpens Lokalforening i Viborg. De to afsendere er de to viborgensiske velgørenheds-veninder Mette Bak Christensen og Jette Borg Petersen. Det er 10. gang, at de med deres pop-up-butik Pusterum, har samlet ind til velgørenhed, ved at sælge genbrugsvarer.

Denne gang er valget af velgørenhed faldet på Julehjælpen i Viborg, som Karin Sjørring og resten af Mødrehjælpen administrerer.

- Da vi hørte, at der sidste år gik cirka 150 familier forgæves efter julehjælp... der kunne vi godt mærke - Jette og Mette kigger kortvarigt på hinanden og smiler - sådan skulle det ikke være i år! Til juleaften kommer vi nok til at blive berørte, når vi tænker på hvor mange flere, som vil kunne få en god juleaften, siger Mette Bak Christensen.


- Da vi hørte, at der sidste år gik cirka 150 familier forgæves efter julehjælp sidste år... der kunne vi godt mærke - Jette og Mette kigger kortvarigt på hinanden og smiler - sådan skulle det ikke være i år! Ellers vil det ende med, at vi sad og hylede juleaften.

Mette Bak Christensen


Annonce

Fordobling af rekorden

Årsagen til Karen Sjørrings overraskede og emotionelle reaktion var, at de 150.000 kroner var et noget større beløb, end hun havde turdet håbe på. Årets donation var en fordobling af Pusterums hidtil største foræring, som gik til psykiatrien i 2019.

Ifølge Mette Bak Christensen og Jette Borg Petersen, er der flere forklaringer på den store succes i år. Beliggenheden midt i byen, gode donationer fra private og hjælp fra venner og familie. Derudover vil det jo slet ikke lykkedes, hvis ikke folk købte noget hos dem, fortæller de.

Foræringen til Julehjælpen faldt på et tørt sted. Karin Sjørring og Bodil Nymand - som var med Karin for at modtage donationen - fortæller, at der grundet corona-lukning har været økonomiske tab for organisationen. Derfor var det en ekstra lettelse, da de fik at vide, at de i år kunne tilføje to særlige julehjælpere til holdet.

- Vi har mistet en del omsætning på grund af corona. Vi måtte lukke i to måneder, og det betød, at vi blandt andet måtte aflyse vores sommerlejr og en sommerudflugt til Djurs Sommerland. Vi kan jo ikke bruge penge, som vi ikke har tjent, siger Karin Sjørring og Bodil Nymand.

Annonce

Et pusterum i Pusterum

Inden Karin Sjørring og Bodil Nymand fra Mødrehjælpen kom forbi de nu tomme Pusterum-lokaler, fik de to donatorer en kort stund, hvor de kunne ånde lettet ud - deres eget tiltrængte pusterum.

Midt i butikken, hvor der indtil for 11 dage siden havde været hektisk, kunne de nu reflektere over, hvordan de endnu en gang var kommet i mål med projektet.

Pusterums nu tomme lokaler. Foto: Anders Pørtner

- I år kom der otte lastbiler fyldt med genbrugsvarer. Det har været hårdt, det har det helt bestemt.  Men nu hvor vi står med en pose penge, som vi kan give ud, så tænker vi: "Fedt at vi gjorde det igen!", siger Jette Borg Petersen.

Og Mette Bak Christensen tilføjer:

- Vi får vores gevinst for arbejdet, når vi bliver stoppet på gaden, af en vi kender, som siger, at nogen de kender har haft en god oplevelse på grund af de velgørenhedsorganisationer, vi har støttet. Det betyder enormt meget for os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce