Annonce
Viborg

Rektorer uenige om ny karakterskala

Karakterskalaen er til debat. Heller ikke i Viborg kan de blive enige. (Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2014)

Regeringen vil justere karakterskalaen. I Viborg Kommune bliver den nyhed modtaget med blandede reaktioner.

Viborg: For stort fokus på fejl, for store spring mellem karaktererne fire, syv og 10 og en manglende mulighed for at belønne den ekstraordinære præstation.

Det er de problemer, som Uddannelses- og Forskningsministeriet, på baggrund af en undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut, synes, der er med den nuværende karakterskala, også kaldet 7-trinsskalaen.

Havde ministeren, Tommy Ahlers, troet, at alle uddannelsesstederne ville klappe i hænderne over udsigten til en ny skala, kan han godt tro om igen. Modtagelsen blandt rektorerne i Viborg Kommune er nemlig noget blandet.

På Viborg Gymnasium og HF sidder Mads Bendix Fjendsbo som rektor. Han mener, at diskussionen er mere nuanceret end som så, og han kan derfor se både fordele og ulemper ved en eventuel ændring.

- Jeg er glad for den nuværende skala, men der er da nogle problemer. Det er uheldigt med så meget fokus på fejlfinding, og springet mellem karaktererne er for stort, men omvendt skal man heller ikke skifte for tit. Det er en besværlig proces at skulle lave det om. Der er problemer, men arbejdet er for stort, fortæller Mads Bendix Fjendsbo.

Annonce
Dorte Gade ser glædeligt på forslag til forbedringer. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Undersøgelse

Før det afgøres, hvad der eventuelt skal ændres, skal der laves en undersøgelse af, hvordan skalaen kan forbedres.

Hvad resultatet heraf bliver, er der i sagens natur ingen, der ved, men hos Dorte Gade på Bjerringbro Gymnasium bliver en undersøgelse mødt med åbne arme.

- Jeg synes, at det er en god idé at revurdere karakterskalaen. Det har ikke været en fuldstændig fiasko, men det skal undersøges, om vi kan gøre skalaen endnu bedre. Der er naturligvis altid betænkeligheder ved ændringer, men forkerte beslutninger skal laves om, fortæller rektoren på Bjerringbro Gymnasium.

Dorte Gade er enig i ministeriets udmelding om, at springene mellem nogle af karaktererne er for store, og det er især her, hun mener, man bør se på mulige ændringer.

Hendes kollega på Mercantec, Bo Lykke Fredsgaard, er dog ikke helt lige så stor tilhænger af en eventuel skala-ændring.

- Jeg kan ikke se, at der er noget behov. I sin tid (2007, red.) blev skalaen lavet med grundig forundersøgelse, og man skal ikke pille ved det for tit. Selv mindre justeringer betyder større omvæltninger for det hele, fortæller rektoren for handelsgymnasiet.

Bo Lykke Fredsgaard bakkes i øvrigt op af sin direktør på Mercantec, Kirsten Holmgaard, som siger, at man da godt kan lave en undersøgelse, hvis man vil, men at det nok ikke flytter det helt store.

Bo Lykke Fredsgaard fra Mercantec mener ikke, at der er behov for ændringer.
Mads Bendix Fjendsbo fra Viborg Gymnasium og HF kan se både fordele og ulemper. Arkivfoto: Morten Dueholm
Mercantecs direktør, Kirsten Holmgaard, er glad for, at ting bliver evalueret, men tror ikke, at en ændring af karakterskalaen vil rykke meget. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce