Annonce
Læserbrev

Religion. Det er vigtig med en kritisk holdning

Annonce

Læserbrev: Det er ikke bare forkert at kritisere religion, det skal forbydes. Det er tilbagemeldingen fra indvandrere og efterkommere. Hovedsageligt indvandrer/flygtninge fra lande med islam som religion.

Det er så trist, at ikke forstået noget som helst om vestlig kultur. Uden kritisk tilgang til religion havde vi i fortsat tilhørt den mørke katolsk kirken fra 1300-tallet..

Luther var kildekritisk, og det blev grundlaget for den lutherske kirke i Nordeuropa, men det medførte også, at den katolske kirke ændrede sig meget. Det medførte også, at kvinder og mænd blev mere lige.

Det helt grundlæggende er: Religioner der kun mundtligt er blevet overleveret i 500-600 år og først derpå nedskrevet, hvordan kan den være korrekt? For Islam: Behandling af kvinder? Kildekritik af politik, det er jo hele grundlaget for det politiske system i Europa, desværre ikke længere i Tyrkiet.

I islam-regerede lande er kildekritik af religion og politik ikke tilladt, det er vel også derfor, at disse lande ikke udvikler sig ud over hvad olieindtægterne giver mulighed for.

Der er kommet mange flygtninge/indvandrere til Danmark fra Ungarn, Vietnam, Kina, Indien etc. med en anden kultur og religion end vi har i Danmark. Religioner der er væsentlig ældre end islam, nedskrevet før islam blev skabt. Alle disse flygtninge/indvandre er i det væsentlige selverhvervende. På en eller anden måde har de fundet en form for symbiose mellem deres oprindelige kultur og den danske kultur. De har beriget den danske kultur og det danske samfund.

Hvorfor kommer så mange til Danmark fra deres islamiske hjemlande? De burde være blevet i deres fødeland for at gøre en forskel med opbygning af landene!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce