Annonce
Viborg

Reload har fået en fin genstart

Abdallah Salah og hans brødre fra Vammen er fint tilfreds med, hvordan e-sportscaféen Reload i Vesterbrogade er kommet igennem corona-krisen. Interessen er rigtig fin efter genåbningen.
Gaming-legeplads i Vesterbrogade nåede lige at åbne en god uge inden corona-nedlukning. Siden e-sportscaféen blev genåbnet for en god måned siden, er det gået fint.

Viborg:  Det er lige efter åbningen ved middagstid, og der sidder allerede en håndfuld drenge i en stor sofa og spiller FIFA-fodbold mellem Livepool og Barcelona på storskærm, og de nykårede engelske mestre får trods hjemmebane i den elektroniske version smæk af Messi & Co.

Det er et godt billede på, hvordan det er gået i e-sportscaféen Reload i Vesterbrogade siden genåbningen den 8. juni. De yngste kommer tidligt, de lidt ældre teenagere ved 16-tiden, mens de voksne unge op i 20’erne fylder gaming-legepladsen om aftenen og frem til midnat.

- Vi nåede kun at være i gang en god uge fra en 7. marts, hvor landet blev ramt af corona-lukning. Vi synes dog, at det er gået langt over forventning, siden vi fik lov at åbne igen den 8. juni, siger Abdallah Salah, som med sine 22 år er den yngste af fire brødre, som fik idéen til Reload.

Annonce


Vi nåede kun at være i gang en god uge fra en 7. marts, hvor landet blev ramt af corona-lukning. Vi synes dog, at det er gået langt over forventning, siden vi fik lov at åbne igen den 8. juni.

Abdallah Salah, Reload


Netop denne dag tager han en vagt i Reload sammen med brormand Ali på 25, de to sidste Seif på 28 og Ahmed på 26 tager deres tørn i biksen, alt efter hvornår det passer ind i de fire Vammen-brødres arbejde, som de alle har ved siden af.

Sådan må det være, indtil Salah-brødrene har afprøvet, om deres idé holder. Ingen bliver tyk og fed af, at gæsterne slipper en rund 20’er for at spille i en time, selv om der er 25 spillecentre i Reload og lidt Playstation på storskærm ved siden af.

Venskaber og sociale bånd

Salah-brødrene mener nok, de har danske topspillere i e-sport at takke for meget. Det danske Counter Strike-hold Astralis er ikoner og forbilleder for gamere, som Ronaldo og Messi er det for små fodbold-purke. Astralis og andre danske topspillere, som har vundet millioner af kroner, har uden tvivl boostet e-sporten i gevaldigt.

E-sport kan spilles mand-mand eller i hold mod andre hold, og alt er muligt i Reload.

- Vi har ofte forældre, som kommer tidligt på dagen med deres børn. Nogle bliver og spiller med dem, eller også bliver børnene afleveret, så de kan spille i et par timer, inden de bliver hentet igen, fortæller Abdallah Salah.

Det er om aftenen og de første tre timer efter midnat fredag og lørdag, at det rigtig brager løs i Reload. Ofte i holdturneringer, hvor gæsterne selv danner hold.

Indehaverne har også selv arrangeret en hold-turnering med sponserede præmier til de tre bedste. Der er mange tilmeldinger, og falder det hele heldigt ud, vil Reload-brødrene nok gentage det.

Abdallah håber sammen med sine brødre, at Reload kan blive et socialt samlingspunkt, også for drenge som kommer fra et lidt belastet miljø. Han har allerede konstareret, at e-sporten i Reload har medvirket til helt nye venskaber.

Annonce

Et lille bump

Reload oplevede ved genåbningen et lille bump på vejen. Fra myndighedernes side ville nogle fortælle dem, trods protester, at der skulle lukkes ved midnat alle dage. Lidt en streg i regningen, når det er fredag-lørdag med åbning i tre timer efter midnat, at gamerne virkelig giver den gas.

- Heldigvis viste det sig, at vi havde ret og må holde åbent efter midnat de to dage. På det tidspunkt gælder der særlige corona-regler, så som at der ikke må sælges mad og drikke efter midnat, og der skal være et sæde mellem gamerne. Hold må dog gerne sidde samlet, fortæller Abdallah.

Og ellers er der i Reload de samme corona-forholdsregler som andre steder i samfundet.

- Men alt i alt er vi godt tilfredse med interessen for Reload, under de forhold der nu er, siger Abdallah Salah.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og liveblog: Viborg HK vandt med hiv og sving over ungarsk hold

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Viborg FF vandt to timer lang testkamp i Farum - se videoanalyse og liveblog her

Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Rundt om Viborg

Efter uønsket farvel til kommunalpolitik: Nu er jeg bare Elo...

Sport For abonnenter

Karakterer: Sløj indsats mod ungarer afspejler sig i bedømmelsen af Viborg-spillerne, hvor kun få udmærkede sig

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Viborg FF For abonnenter

Meget godt og en lille smule skidt - her er tre ting vi lærte af testkampen mod FCN

Navne For abonnenter

Tidligere bryggeri-direktør fra Viborg gik på bryggerskole i München og overtog øl-posten i Viborg fra farmand

Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Viborg For abonnenter

Unge med gåpåmod: Det er altafgørende at kunne blive i Viborg

Viborg FF For abonnenter

Fundamentet er stadig i orden - Viborg FF tog rigtig mange gode ting med fra testsejr i Farum

Viborg

Slipper de for SU? Løn på vej til sundhedselever

Annonce