Annonce
Viborg

Renovering af Preislers Plads kan blive dyrere end ventet

Preislers Plads er hverken den mest velholdte eller den smukkeste p-plads i Viborg. Arkivfoto: Morten Dueholm
Forstærkning af en hidtil "uopdaget" og skrøbelig betonplade kan fordyre projektet med to millioner kroner. Alternativt må man skære ned på forskønnelsen af området.

Viborg: Når teknisk udvalg mødes i den kommende uge, skal politikerne tage stilling til, hvilken af to mulige modeller, man vil gå efter i renoveringen af p-anlægget Preislers Plads. Og så skal man for øvrigt også tage stilling til, om man vil forsøge at finde et par millioner kroner mere til projektet - eller man vil skære ned på forskønnelsen af området.

Den del vender vi tilbage til. Først de to forskellige modeller.

Den ene model er en fastholdelse af den eksisterende indretning, hvor den eneste ændring i forhold til i dag er, at bredden af parkeringspladserne ændres fra 2,3 meter til 2,5 meter. Denne model vil komme til at indeholde 124 p-pladser mod 131 i dag.

Annonce

Model to indeholder ny indretning af pladsen, hvor p-pladserne ud over en ny bredde på 2,5 meter vendes 90 grader. Det vil ifølge forvaltningen give et bedre trafikflow og bedre overblik for bilisterne. Desuden indeholder modellen, at der etableres en fodgængerpassage fra nord til syd, ligesom læssezonen flyttes til midt på pladsen, så varebiler ikke behøver at skulle bakke rundt på pladsen.

Preislers Plads

Forskønnelse

"Vi er Viborg" er tilhænger af model to, som umiddelbart også lægger op til, at den nuværende høje lysmast midt på pladsen udskiftes med 11 nye lysmaster i samme design som de master, der er opsat på Fischers Plads. Desuden lægges der op til, at autoværnet af beton på pladsen beklædes med galvaniserede stålplader, som vil bidrage til et sammenhængende og forbedret facadeudtryk for rampe- og autoværn.

Fodgængerrampen fra Preislers Plads til Sct. Mathias Gade foreslås ligeledes renoveret med en ny farvet asfaltbelægning samt nyt rækværk, hvilket vil give adgangsforholdene et æstetisk løft og en mere indbydende adgangsvej.

Den nord-sydgående fodgængerpassage foreslås udført i en farvet asfaltbelægning svarende til fodgængerpassage-belægningen på p-pladsen ved biblioteket. Ved rampen til Sct. Mathias Gade kan etableres et lille torv med plads til cykelstativ, bænk og beplantning.

Forvaltningen foreslår herudover, at de to tilhørende passager fra Vestergade og Sct. Mathias Gade renoveres med gågadebelægning, hvilket sammen med den nye belysning vil skabe en sammenhæng mellem Preislers Plads, midtbyen og gågaderne.

Annonce

Skrøbelig betonplade

Nu kommer så forklaringen på, hvorfor der måske skal skæres ned i de her tiltag til forskønnelse af området.

Det er nemlig blevet opdaget, at den betonplade, bilisterne kører over, når de kører til Preislers Plads gennem porten fra Vestergade, ikke har den ønskede bæreevne, og under den betonplade er der faktisk en kælder, der hører til Vestergade 2.

Ifølge oplægget fra forvaltningen er det sandsynligt, at der er behov for, at denne betonplade forstærkes, og det vil nok beløbe sig til cirka to millioner kroner.

Disse millioner er ikke indeholdt i den bevilling på knap 18 millioner kroner, byrådet gav til projektet i september 2020, så enten skal byrådet bevilge flere penge til projektet, eller også skal man skære ned på andre dele. Det kan næsten kun blive på forskønnelsesdelen.

Efter planen skal hele renoverings- og forskønnelsesprojektet være færdigt til sommer 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Sport

VHK åbner sæsonen med storkamp

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce