Annonce
Viborg

Renoveringen af remisen tager fart til foråret

Til foråret begynder renoveringen af remisen i Viborg. Arkivfoto.
Banedanmark er nu klar med en plan - og et budget - for renoveringen af den gamle remise i Viborg. Arbejdet begynder til foråret, og udgiften er steget til cirka 32 millioner kroner.
Annonce

Viborg: Plan 1 faldt til jorden. Banedamark fik ikke succes med at få affredet den gamle remise i Viborg og derefter rive hele molevitten ned.

I stedet for gav Slots- og Kulturstyrelsen Banedanmark ordre på, at remisen skulle bringes tilbage til fordums tider. Hvis altså Banedanmark ikke havde held til at sælge den unikke bygning. Det held tilsmilede ikke Banedanmark.

- Nu går den første del af renoveringsarbejdet i gang i marts eller april næste år. Det første bliver at få lagt nyt tag på kolonnebygningen ved siden af remisen, fortæller teamleder i Banedanmark Kåre Stig Nielsen.

De første overslag på, hvor meget det egentlig ville koste at bringe bygningen tilbage i den stand, den havde, da den blev opført i 1896, lød på cirka 28 millioner kroner.

Så "let" slap Banedanmark ikke. Nu lyder budgettet for renoveringen på cirka 32 millioner kroner.

Senere på året begynder arbejdet på selve remisebygningen. Der skal lægges nyt tag af skifer, klimaskallen (murene) skal sikres, og det samme skal de bærende konstruktioner inde i selve bygningen.

Annonce

Håbet er stadig et salg

Banedanmark håber stadig, at remisen kan blive solgt, og styrelsen er klar til at underskrive en salgsaftale når som helst.

- Vi håber bestemt at få remisen solgt. Det er en unik bygning, der bør være interesse for, siger Kåre Stig Nielsen.

Den interesse har der også været fra flere kanter, erfarer folkebladet, men opgaven med at sætte remisen i stand har tydeligvis været for stor.

Renoveringsarbejdet vil strække sig over nogle år, og får Banedanmark ikke solgt bygningen inden for et endnu ikke nærmere fastsat tidspunkt, vil statens ejendomsselskab Freja overtage ansvaret for bygningen - herunder indgå aftale med potentielle købere, investorer og/eller lejere.

- Banedanmark har jo ikke noget at bruge bygningen til. Remisen ligger helt uden for de felter, vi ellers arbejder med, og Freja er ekspert på det område, siger teamleder Kåre Stig Nielsen.

Selve arbejdet bliver sendt i udbud i løbet af vinteren.

Annonce
Annonce
Viborg

Det er en opgave, vi må løse

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Annonce