Annonce
Erhverv

Renseanlæg rydder op og bygger nyt

Den nye forbehandlingsbygning er 180 kvadratmeter og bygges i to etager, kælder og stueplan. Foto: Energi Viborg
Bjerringbro Renseanlæg bygger om og renoverer for 28 millioner kroner.

Bjerringbro: Folk, som kører på Østre Omfartsvej ved Bjerringbro om morgenen, har formentlig bemærket det kraftige lys ved Bjerringbro Renseanlæg. Her er Energi Viborg Vand i gang med et større projekt, ikke kun skal der ryddes grundigt op, der bygges også nyt.

- De første bygninger ved renseanlægget er fra starten af 1970'erne og er ikke tidssvarende, hverken når det gælder om at rense spildevandet eller i forhold til arbejdsmiljøet for medarbejderne, fortæller civilingeniør ved Energi Viborg Vand Niels Kjeldgaard.

I nogen tid har entreprenørfirmaet Jakobsen & Blindkilde fra Aulum arbejdet på at fjerne en del af de gamle bygninger, omlægge ledninger, og nu er man så i gang med at bygge nyt. Men da spildevandet også skal renses, mens byggearbejdet står på, foregår byggeriet i etaper.

Annonce

Bygning i to etager

Den nye hovedbygning er på omkring 180 kvadratmeter i grundplan og bygges i to etager inklusive kælder. Betonfundamentet til denne er allerede støbt.

Hertil kommer en ny indløbspumpestation, der sammenbygges med den nye hovedbygning også kaldet forbehandlings-bygningen. Spildevandet fra borgerne i Bjerringbro og omegn ledes til den nye indløbspumpestation. Fra indløbspumpestationen pumpes spildevandet op i hovedbygningens stueplan, hvor der fjernes papir og andet såkaldt ristestof samt sand, der kommer fra blandt andet veje.

Ristestof og sand opsamles i containere i kælderetagen. Containerne afhentes med passende mellemrum.

Efter forrensningen af spildevandet i den nye bygning, ledes spildevandet videre til biologisk rensning i to eksisterende betontanke. I den nye bygning opstilles også nye kompressorer, der pumper luft til betontankene, så den biologiske proces kan foregå effektivt.

Det nye anlæg forventes sat i drift i løbet af foråret, hvorefter de sidste af de gamle bygninger vil blive fjernet.

De første forberedelser til ombygningen af renseanlægget startede i 2015, og detailprojekteringen startede sidste år. Planen er, at hele projektet er klar til aflevering i juni 2020.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Angrebsreserve scorede for Viborg FF i lukket testkamp

Annonce