Annonce
Viborg

Restaurant i Jernbanegade er brændt ned

En kraftig brand udviklede sig i Berlin Döner natten til tirsdag. Ingen personer er ifølge politiet kommet til skade.

Viborg: Natten til tirsdag omkring klokken 01.00 rykkede politi og brandvæsen ud til Jernbanegade, hvor fastfoodrestauranten Berlin Döner stod i flammer. På trods af tre timers slukningsarbejde er restauranten mere eller mindre brændt ned, og området er tirsdag morgen spærret af. Der er umiddelbart ingen tilskadekomne, fortæller politiet.

- Branden er opstået i restauranten i stueetagen, og så er der gået røg op gennem bygningen til de mange lejemål, der er ovenpå. Alle beboere blev vækket og evakueret i nat, men de fleste har allerede fået lov at komme ind i bygningen igen. Lige nu har vi nogle folk nede ved brandstedet for at passe på det, men ellers er det brandvæsenet, der overtager med brandtekniske undersøgelser, fortalte vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, i formiddag.

Mellem 20-30 personer blev evakueret og stod en rum tid i gaden, inden de fleste af dem kunne genhuses. Ingen af de omkringliggende bygninger eller lejligheder over restauranten har taget skade, fortæller vagtchefen.

Annonce
Ilden rasede inden brandvæsnet hurtigt rykkede ud og fik den under kontrol. Privatfoto

Kraftig plastiklugt

Theis Bach Nielsen bor på den anden side af vejen af Berlin Döner, og det var ham, der anmeldte branden.

- Jeg vågnede og var først bekymret for, at det var hos underboen, der var brand. Så voldsomt var det. Jeg sov med åbent vindue, og den plastikagtige røglugt var meget stærk. Jeg så det kraftige skær af ilden og så ringede jeg 112, fortæller Theis Bach Nielsen og fortsætter.

- Der var virkelig smæk på. Brandvæsnet kom efter et par minutter, så det var hurtigt ude. De fik folk ud og begyndte at slukke branden. Jeg trak hurtigt tilbage til min lejlighed igen, da min søn lå og sov, men det så ud til, at folk kom stille og roligt ud, siger Theis Bach Nielsen.

Dagen derpå kan man se, at restauranten er brændt fuldstændig ned. Foto: Stine Elkær

Endnu en brand

Bach Gruppen, der ejer bygningen, blev kontaktet omkring klokken 2.30, og direktør Lene Christensen, tog hurtigt ned til Jernbanegade og de mange evakuerede beboere.

- Vi snakkede med lejerne, og vi snakkede med brandfolkene. Mange havde spørgsmål, og vi fik styr på forsikringerne og sådan nogle ting og fik lejerne forklaret, hvad der nu skal ske, fortæller Lene Christensen.

Det er lidt over to måneder siden, der sidst var brand i netop denne bygning. Den gang var der tale om en påsat brand, som en 27-årig mand havde startet i sin egen lejlighed ovenpå restauranten. Men Bach Gruppen ser ingen grund til at koble de to brande sammen.

- Det er to vidt forskellige situationer. Sidste gang var det en psykisk syg fyr i en lejlighed, og denne gang er det i restauranten. Vi ved endnu ikke, hvad der er årsag til branden, så nu venter vi på de brandtekniske undersøgelser, før vi kan gøre noget videre, fortæller Lene Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce