Annonce
Viborg

Restauranter siger nej til corona-tillæg – men enkelte frisører har indført det

Flemming Lynderup fra Restaurant Arthur ønsker ikke at skræmme kunder væk med corona-gebyrer. Arkivfoto: Jacob Kaas
Genåbningen af restauranter og frisører blev akkompagneret med restriktioner om sprit og rengøring, mere afstand og dermed færre kunder. Det har fået enkelte til at indføre corona-tillæg.
Annonce

Viborg: Fredag stråler solen ned på Viborgs gågade, hvor menneskemængden formentlig ikke har været større i 2020.

Det gode vejr og lempelserne i corona-restriktionerne, der igen tillader restauranterne at have gæster, lokker mange forbi spisestederne her lidt efter klokken 12.

Avisen er også på restaurantbesøg, men det er ikke for at spise. Det er derimod for at stille det simple spørgsmål: "Har I indført et corona-gebyr?"

Andre steder i landet bliver der lagt 10 eller 20 kroner eller et tredje beløb oveni regningen, fordi restauranterne har ekstra udgifter forbundet med corona i form af ekstra rengøring, udgifter til sprit og krav om større afstand mellem gæsterne.

Men alle syv steder, som avisen besøger denne fredag, svarer "nej". Her er ingen gebyrer. En del ryster endda på hovedet over, at man kan finde på at opkræve det.

- Vi er jo bare glade for at have gæster igen. De skal ikke straffes for, at vi må have lov til at åbne, siger en storsmilende Olav Bekhøi fra Cafe Morville, mens han er på vej med en salat i den ene hånd og en stor flaske vand i den anden.

Den samme melding kommer fra Restaurant Kehlet.

- Nej, jeg har godt hørt om det, men det er jo noget pjat, lyder det fra indehaver Thomas Kehlet, mens han behændigt skænker hvidvin op ved først det ene bord og så det andet.

Tæt derved er svaret det samme fra Nytorv 11 og Kafe Kjelds, som vi fanger over telefonen.

- Nej, det er ikke i orden. Vi har rigeligt at lave, og vi havde i forvejen høj hygiejnestandard, og vi har jo ikke været tvunget til at købe visirer og fulddragt, siger Poul Christensen.

Han suppleres af Flemming Lynderup på Restaurant Arthur:

- Vi ønsker jo ikke at skræmme vores gæster væk. På en almindelig aften kan vi måske have 10-15 gæster færre end før corona. Men vi tilpasser os jo og har mulighed for at søge kompensation.

Hos Men's og Woman's Cut i Viborg har man indført et hygiejne-tillæg på 25 kroner pr. klipning. Og salonen er ikke alene. Foto: Thomas Mark
Annonce

Enkelte frisører tager gebyr

Billedet tegner sig lidt anderledes hos Viborgs frisører.

Her har avisen også talt med syv saloner, hvor to ud af syv har valgt at tilføje et gebyr for de ekstra udgifter, der er forbundet med en klipning, mens en tredje overvejer, om man vil sætte priserne op.

Hos Men’s and Woman’s Cut er der påført et hygiejne-tillæg på 25 kroner.

- Vi har ændret en del ting og har udgifter forbundet med de ændringer. Vi skal beskytte kunderne bedst muligt, og det gør vi blandt andet med engangskrus, engangshandsker, rengøring af værktøj samt værnemidler og mundbind til kunderne, forklarer indehaver Tina Dige, som avisen får fat i på en telefonforbindelse.

Hos Free Style fortæller indehaver Dennis Helstrup Jensen, at man også tager et tillæg, som er forskelligt, alt efter hvilken klipning man foretager.

Og den tilgang kan formanden for Viborg og Omegns Frisørlaug, Annette Højgaard, der selv er indehaver af Klippestudiet på Nytorv, godt forstå.

Hun står alene med en kunde i et lokale på den anden side af frisørsalonen, som Klippestudiet har lejet for at få plads til alle kunderne under de nye restriktioner.

- Jeg har haft så travlt, at jeg slet ikke har nået at tænke over det. Men et eller andet sted giver det jo mening at gøre det. Og når man kalder det et tillæg, er det også noget, der kan fjernes igen, når og hvis det her corona slutter, siger Annette Højgaard og fortsætter:

- For vores vedkommende er der jo også ekstra udgifter forbundet med, at vi må leje os ind i et nyt lokale. Så jeg vil ikke afvise, at vi også kommer til at hæve priserne, siger Annette Højgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce