Annonce
Viborg

Restauratører: Manglende bevillinger sætter grænser for natteliv

Peter Hammer forudser et træls år for Latinerly. Med corona-lukketid ved midnat kan en natbevilling slet ikke udnyttes optimalt.
Viborg-restauratører med natbevilling savner på de gode dage lige de sidste par timer efter midnat.
Annonce

Viborg:  Diskoteker og natklubber er stadig lukket land for folk med hang til lidt feststemning. Hos landets øvrige restauratører er det efter den første genåbning muligt at holde åbent til midnat men stadig med restriktioner med hensyn til afstand, antal gæster og selvfølgelig afspritning.

Ud over at omsætningen hos de fleste er halveret, så savner Viborgs restauratører i sidstnævnte gruppe med natbevillinger generelt timerne lige efter midnat, ikke mindst de dage, hvor der er mange kunder.

- Det er da træls at skulle lukke, når vi har mange glade kunder, men ellers må vi sige, at det går overraskende godt, siger Lotte Andersen fra Børsen.

Der er nærmest blevet helt engelsk, når der hos Børsen i Gravene og byens øvrige værtshuse bliver sagt sidste runde for udskænkning klokken 23.30. Efter reglerne skal gæsterne være ude, når midnatsklokken slår.

Hos Børsen kan gæsterne få den sidste drink eller øl med i et to-go-krus, hvis de har forkøbt sig, men det praktiseres ikke alle steder.

Hos Børsen har man savnet festugen omkring Snapstinget og årets glade studenter, men ellers vurderer Lotte Andersen, at det efter omstændighederne går overraskende godt.

Børsen har bevilling til klokken fem torsdag til lørdag. Klaus Rosenskjold i Mathias Kælderen har 05-bevilling fredag og lørdag, og han kan som andre mærke, at kunderne i de yngre aldersklasser ikke kommer som tidligere.

- Der kom før coronaen en unge del, som varmede lidt op inden besøg på diskoteker eller natklubber. De bliver nærmest hjemme nu, så mit indkøb af Mokai er blevet kraftigt reduceret, konstaterer Klaus Rosenskjold.

Det samme billede tegner sig hos Sportspub Målet, som har en 05-bevilling hele ugen.

- Ud fra forudsætningerne er min omsætning ok, heldigvis har vi en god, fast kundekreds af unge som gamle, som støtter os, siger Mahmoud Khandan.

Annonce

Kortere natåbent?

Han ejer også Viva lidt længere nede ad Gravene, en aften- og natbar med 05-bevilling, som stadig er lukket.

- Jeg kunne godt leve med en 02-bevilling begge steder, hvis det var ens for alle. Folk ville gå tidligere i byen og gå tidligere hjem, og som der politisk har været snak om, så tror jeg, det ville give mindre ballade i nattelivet, siger Mahmoud Khandan.

Hårdest ramt af de nuværende restriktioner er nok Latinerly, i dag- og aftentimerne både bar og restaurant, om aftenen udelukkende bar med 05 bevilling alle åbningsdage.

- Det bliver et træls år, konstaterer den ene af ejerne, Peter Hammer.

Efter den seneste udvidelse er der med restriktionerne plads til 225 siddende gæster. Det ellers meget populære bar-område er nu mest til betjening og afhentning af drikkevarer. Barstolene er fjernet, da man på Ly gerne vil have gæsterne siddende ved bordene.

Jævnlige indslag med live-musik er også afmonteret på Ly, da gæsterne ikke må danse.

- Det er mærkeligt at servere sidste runde klokken 23.30, tyve minutter senere slukker vi for lys og varme uden for. Det markerer tydeligt, at festen er slut, siger Peter Hammer.

Bar og restaurant Nytorv 11, falder nok lidt uden for kategori i forhold til de førnævnte, natbevillingen begrænser sig til 02 fredag og lørdag.


Det er mærkeligt at servere sidste runde klokken 23.30, tyve minutter senere slukker vi for lys og varme uden for. Det markerer tydeligt, at festen er slut

Peter Hammer, Latinerly.


- Vi er nok ikke blandt de hårdest ramte, selv om vi som vores kolleger savnede festugen omkring Snapstinget. Vi har konstateret, at gæsterne kommer tidligere og gerne vil hygge sig med en god drink inden middagen, siger Ann Britt Bach fra familieforetagendet på Nytorv.

Generelt fornemmer hun, at gæsterne forkæler sig selv lidt mere end ellers.

- Gæsterne kan ikke tage andre steder hen og bruge penge, så de hygger sig hjemme i Viborg lidt mere end de plejer, med drinks og måske en bedre vin end sædvanligt, siger Ann Britt Bach.

Nytorv 11 er ikke blandt de hårdest ramte i restaurationsbranchen, vurderer indehaver Ann Birtt Bach. Gæsterne forkæler sig selv lidt mere med drinks før maden og måske en flaske lidt bedre rødvin.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce