Annonce
Viborg

Retsopgør om geotermi-skandalen nærmer sig

Boretårnet, som sendte boret ned i omkring to kilometers dybte, inden boret satte sig fast, og det blev besluttet at stoppe ved et forbrug på 160 millioner kroner. Foto: Preben Madsen.
Erstatningsforening opfordrer boligselskaber til at melde sig ind og søge erstatning til lejerne.
Annonce

Viborg: Hvis du modtager varme fra Viborg Fjernvarme og mener, at den daværende direktion og bestyrelse skal stilles økonomisk til ansvar for tabet af de mange millioner kroner på geotermisagen, så er det nu, du skal melde dig under fanen, oplyser Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen.

Formanden for foreningen, Ole Jespersen, oplyser, at Vestre Landsret nu har fastsat, at der er en tilmeldingsfase til søgsmålet på seks uger, der begynder mandag 10. august og slutter mandag 21. september.

For at få del i en eventuel erstatning, er det altså ikke nok at være medlem af erstatningsforeningen. Man skal melde sig til søgsmålet på en hjemmeside, som bliver sat op umiddelbart før 10. august.

- Nogle medlemmer har måske ikke adgang til en computer, men så vil bestyrelsen være behjælpelig med at klare tilmeldingen for dem. Det skal vi nok informere mere om, siger Ole Jespersen.

Annonce

Boligselskaber

Han opfordrer til, at modtagere, som kan dokumentere, at de har modtaget varme fra Viborg Fjernvarme fra 2014 og frem, kan melde sig ind i erstatningsforeningen og dermed blive berettiget til at være en del af søgsmålet mod direktion og bestyrelse.

- Vi håber på mange nye medlemmer nu, hvor sagen er kommet et stort skridt videre. Og vi håber, at de to store boligselskaber, Boligselskabet Viborg og Boligselskabet Sct. Jørgen, vil melde sig ind i foreningen og tilmelde sig gruppesøgsmålet, da alle lejere, der har aftaget varme fra Viborg Fjernvarme, så automatisk er tilmeldt søgsmålet, siger Ole Jespersen, som tilføjer:

- Vi mener faktisk, at boligselskaberne har pligt til at gøre det, da de jo skal varetage lejernes interesser.

Folkebladet har spurgt de to boligselskaber, hvad de siger til dén opfordring. Direktørerne Grethe Hassing fra Boligselskabet Viborg og Hans Erik Lund fra Boligselskabet Sct. Jørgen, der tilsammen repræsenterer flere tusinde lejere, udtaler:

- Som vi læser åbningsudredningen og Vestre Landsrets præmisser, vil modparten formentlig bestride, at et boligselskab eller en privat udlejer kan godkendes som part i gruppesøgsmålet.

Boligselskaberne ønsker at få en advokat til at vurdere sagen, før den behandles i deres respektive bestyrelser inden fristen den 21. september.

Annonce

Pengene

Der er tabt mere end 160 millioner kroner på den mislykkede boring efter geotermi ved Kvols vest for Hjarbæk Fjord. Dertil kommer et tocifret antal millioner kroner til advokater og andre sagsomkostninger efterfølgende.

Viborg Fjernvarmes generalforsamling har kun godkendt et forbrug på cirka 13 millioner kroner til "efterforskning".

Men boret satte sig fast flere gange, ligesom der kom mange uventede udgifter, som på et tidspunkt var tæt på at sende Viborg Fjernvarme mod konkurs - med et kæmpe tab for selskabets bank, Jyske Bank, til følge.

Viborg Byråd forhindrede konkursen ved at lade Energi Viborg overtage projektet, da der var oparbejdet en gæld på knap 100 millioner kroner. Energi Viborg havde ansvaret for et forbrug på cirka 60 millioner kroner.

Regningen er betalt af fjernvarmeforbrugerne via deres løbende aconto afregninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce