Annonce
Viborg

Revas åbnede - kaos udeblev

Revas genåbnede tirsdag - ganske stille or roligt og helt uden det kaos, man måske kunne have frygtet. Foto: Morten Pedersen
Genbrugsstationen på Kirkebækvej havde sat alle kræfter ind på at åbne under ordnede forhold, og det så ud til at lykkes.

Viborg: - Jeg var sgu da lige ved at gå i panik, selvom min kone sagde, at jeg skulle tage det roligt, sagde Morten Thaarup, der er ved at sætte hus og have i stand på Baldervejs i Viborg, da han tirsdag morgen trillede ind på indkørselsvejen til Revas' genbrugsstation på Kirkebækvej.

På vejen ind til stationen fik han hjælp af hjemmeværnets politikorps, så han kunne finde den rette bås, men det var nu ikke så svært endda, for det kaos, som i hvert fald nogle havde frygtet ville opstå, når stationen efter to en halv uge i dvale igen åbnede, udeblev.

- Ja, det ser ikke ud til at blive så slemt. Nu må vi se senere på dagen, for jeg skal nok afsted fire-fem gange. Det har jo hobet sig lidt op i haven, sagde Morten Thaarup, der i første omgang havde læsset traileren med store grene fra nogle af de træer, han netop har aflivet med motorsaven.

Ikke så underligt var Revas-chef Gert Schandorff en spændt mand, mens han skridtede en ikke så lange bilkø af.

- Jeg er da spændt, det må jeg indrømme, men vi har forberedt os, så godt vi kunne. Alle mand er på arbejde, og vi er klar til at modtage alt det affald, som folk kommer med, sagde Gert Schandorff.

Stationen åbnede klokken otte, men den første bil ankom, allerede inden det blev lyst.

- Jeg tror, at klokken kun var 06.40, så vi måtte lige bede ham køre ned på Kirkebækvej igen, fortalte Revas-chefen.

På grund af de mange forbehold, vi i disse tider må tage for at forhindre smitte med corona-virus, kunne Revas ikke bare åbne alle porte. Der må indtil videre i hvert fald kun være 10 biler inde på pladsen. Vi skal jo holde afstand - også under åben himmel.

- Jeg regner med, at vi i dag kan lukke cirka 600 biler ind, og det er jo noget mindre, end vi normalt kan. På en stor dag i påsken kan vi have helt op til 1850 biler inde i løbet af en dag, forklarede Gert Schandorff.

I dag tirsdag var det kun biler med et lige tal i slutningen af registreringsnummeret, som måtte komme ind. I morgen onsdag er det ulige.

Annette Lauritsen var rigtig glad for, at hun komme af med sit haveaffald, der havde hobet sig op. Foto: Morten Pedersen.
Morten Thaarup var nærmest ved at gå i panik, da Revas lukkede den 12. marts, men tingene er jo trods alt gået, kunne han i dag konstatere.
Revas-chef Gert Schandorff var spændt, da han skulle åbne genbrugsstationen efter dens lange dvale.
Der må indtil videre i hvert fald kun komme 10 biler ind på pladsen ad gangen.
Tomme containere var på plads til at modtage affald.
Revas genåbnede tirsdag - ganske stille or roligt og helt uden det kaos, man måske kunne have frygtet. Foto: Morten Pedersen
Revas genåbnede tirsdag - ganske stille or roligt og helt uden det kaos, man måske kunne have frygtet. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce