Annonce
Kultur

Revlingefest: Hellere lille og vågen...

Søndergade plejer at danne rammen om det gratis kaffebord - men det er i år flyttet til Torvet ved Jernbanegade. Arkivfoto
Revlingefesten har fået en lille makeover for at gøre det hele mere overskueligt. Selvom antallet af festdage er reduceret, er indholdet er dog stort set det samme festlige et af slagsen, som det altid har været.

Møldrup: Langt det meste er som det plejer, men der er også enkelte ændringer at spore i programmet for årets Revlingefest, hvor aktiviteterne for alvor kulminerer de kommende dage.

Blandt andet er der rykket rundt på en del af programmet i forhold til tidligere år, og de fleste arrangementer er fastholdt - nogle afholdes blot på nye dage. Derudover er festen forkortet lidt, så der festes i seks dage i stedet for de normale otte:

- Vi kom frem til, at otte dages byfest i en by af Møldrups størrelse er lidt voldsomt, så vi har forsøgt at gøre det lidt mere overskueligt. Det handler også om, at de frivillige i Revlingekomitéen skal nå at kunne følge med, fortæller næstformand i komiteen Jonas Hjort og tilføjer:

- Men vi har så vidt muligt forsøgt at bibeholde den gamle fest - den kommer bare i lidt nye klæder.

Annonce

Familievenlig lørdag

Torsdag eftermiddag er der grillpølser på det nye bytorv i Jernbanegade, hvor bilorienteringsløbet, der ellers plejer at finde sted om fredagen, også starter. I Revlingekroen, hvor løbet slutter, er der musik ved The Hancocks, som spiller musik for alle aldre.

Fredag er så henlagt til det store jubilæumstraktortræk, mens lørdag bliver en tætpakket festdag - og i øvrigt festens sidste.

De tidligere år har man om søndagen kunnet deltage i fællesspisning og overvære diverse kåringer og en revy. De aktiviteter er i år lagt ind forud for det årlige Revlingebal. Dørene åbnes klokken 16 i hallen, og så går det ellers løs med revy, kåring af årets borger og med at finde vinderne i diverse konkurrencer. Klokken 19 er der fællesspisning, og klokken 21 er det så tid til det store Revlingebal.

- På den måde håber vi, at lidt flere aldersgrupper kan være med til Revlinge-fejringen om lørdagen, fortæller Jonas Hjort.

Lørdag byder også på Mørkedaleløb - i år med start ved torvet på Jernbanegade, hvor det store morgenbord også serveres. På festpladsen åbner den traditionsrige tombola, hvor der kan vindes mange lækre præmier.

- Vi håber også at se en masse flotte, hjemmebyggede sæbekassebiler til et rigtigt spændende djævlerace, hvor Bowler Tage kommer og speaker. Lørdag vil havetraktorerne også køre deres eget træk på festpladsen, fortæller Jonas Hjort.

Ris og ros

I programlægningen har udvalget af festarrangører forsøgt at skele til, hvilke aktiviteter der gennem årene har været de mest velbesøgte og har haft den største appel til borgerne. Det er blandt andet også derfor, at man har valgt i år at stryge det traditionsrige optog gennem byen af programmet. Sidste år var det nemlig småt med tilmeldingerne og tilslutningen til optoget.

- Så nu må vi se, hvad folk siger til det, for generelt vil vi jo rigtig gerne have ris og ros og høre folks mening. Også hvis man savner noget i det nye program, siger Jonas Hjort og tilføjer:

- Det kan jo være, der er stemning for at genoptage nogle gamle aktiviteter til de næste Revlingefester, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Kørte gennem landsby med 101 kilometer i timen: 37-årig i fængsel efter vanvidsture på Viborg-egnen

Viborg

Vinteren starter i august

Annonce