Annonce
Kultur

Ridefoged glæder sig til årets sjoveste og vigtigste fest

Molfoør-udvalget 2019 har haft det sjovt i planlægningen af årets fest, og det smitter af på selve festen. Bagerst fra venstre er det Peter Jacobsen, Christopher Brixen, Anders Elkjær, Jeppe Nielsen og Anni Jensen. Forrest fra venstre: Ina Borup, Tommy Christensen og Trine Lauritsen. Fraværende: Katrine Belahcene. Privatfoto
Molfoør-festen venter lige om hjørnet, og der er lagt op til et brag af en fest for hele familien.

Ørum: Han glæder sig, ridefogeden. Han glæder sig til, at Mollerup, Foulum og Ørums borgere sammen skal feste til årets Molfoør-fest, der løber af stabelen i uge 32. Rigtig mange måneders forarbejde og beslutninger hen over hele året ligger til grund for de festlige dage.

Årets Ridefoged, Peter Jacobsen, har sammen med det øvrige udvalg knoklet for at blive klar, og man kan godt glæde sig, mener han:

- Det bliver en fest for festens skyld og for hele lokalområdet, siger Peter Jacobsen om den kommende byfest.

Annonce
Det bliver sikkert igen en begivenhed med slag i, når der i næste uge atter er Molfoørfest. Arkivfoto

En fest i sig selv

Faktisk har planlægningen været lidt en fest i sig selv, fortæller ridefogeden.

- Det har været så skidesjovt og spændende at være med til. Jeg kan ikke rose udvalget nok, og vi har haft det sjovt på alle måder. Man har virkelig kunnet mærke, at alle har villet den her byfest og jeg tror faktisk, at hele byen rigtig gerne vil den her byfest. Det er virkelig en fornøjelse, siger Peter Jacobsen.

Det skønne arbejde og hele planlægningen er mundet ud i et program, hvor der er lidt for enhver smag - store som små.

Programmet tager sin begyndelse tirsdag, og her er virkelig noget at komme efter for dem med benzin i blodet. Blandt andet vil der være udstilling af gamle biler, et motorcykeltræf, og så kommer Erik W. Pedersen forbi og demonstrerer sit car-drifting-show, så her er der garanti for action og lugten af brændte dæk.

Onsdag er der fællesspisning med helstegt pattegris, og det plejer at være en af festens højdepunkter hvad angår deltagertilslutning.

- Der var 500 mennesker sidste år, og det kommer der også i år. Den aften er virkelig noget, man ser frem til. Det er derfor også en aktivitet, vi ikke vil undvære, og som vi ikke ønsker at lave om på, siger Peter Jacobsen, der også nævner koncerten med elever fra Ørum Skole senere på aftenen som noget, han har set frem til.

Betyder virkelig meget

Torsdag byder på to shows fra multikunstneren Søren Brynjolf - både for børn og voksne. Samme dag er der også det store Molfoør-bankospil. Fredag er der lagt op til det, ridefogeden kalder "en spændende aften".

Man har genoplivet traditionen med en irsk aften med mad og hygge, og når den så er slut omkring klokken 21.30, er der så koncert med Abba Revival.

- Det er første gang, vi har koncert med dem, og det er jeg rigtig spændt på, siger Peter Jacobsen.

Lørdagen begynder med gratis morgenbord og derefter blandt andet børnefoldboldstævne, cykelringridning og hund og hund imellem-dyst i bedste Monrad & Rislund-stil. Også den traditionsrige Molfoør-dyst mellem Mollerup, Foulum og Ørum finder sted her. Senere på aftenen er der fest i teltet med dans og revy - en revy, hvor lokale amatørskuespiller giver en kærlig bredside til folk og by.

Søndag slutter festen af med nøglelotteri, kagebord og kåring af en ny ridefoged, og det er i år Foulum IF, der står for at udpege en ny person til den ærefulde titel.

Sidste år var det Ørum IF, der kårede Peter Jacobsen og det er netop de to foreninger, der får gavn af overskuddet fra festen:

- Derfor betyder Molfoør-festen voldsomt meget - både for sammenholdet og det lokale foreningliv. Det er mit klare indtryk, at der virkelig bliver bakket op om festen, og derfor tror jeg også på, at der kommer i snit 500 gæster om dagen. Selvfølgelig kommer det an på vejret og andre ting, men det er i hvert fald mit indtryk, at folk rigtig gerne vil være med, siger Peter Jacobsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce