Annonce
Bjerringbro

Rideklubben tror på fremtiden

Den nye bestyrelse i Bjerringbro Rideklub arbejder indædt på, at der igen bliver undervisng og liv på Engvejen 3, hvor der i mange år har været ridecenter. Foto: Arkiv

Bygningerne på Engvejen er solgt, men rideklubben, der fremadrettet skal hedde Gudenådalens Rideklub, har fået samarbejdsaftale med nye ejere og håber på at kunne komme i gang til sommer.

Bjerringbro: Det er efterhånden næsten seks måneder siden, at Bjerringbro Rideklub gik konkurs og måtte lukke ned for alle aktiviteter. En ny bestyrelse i rideklubben trådte til og har det sidste halve år arbejdet indædt på igen at kunne tilbyde rideundervisning i Bjerringbro. Bestyrelsen arbejdede først med en plan om at søge fonde med tanke på at klubben, i samarbejde med Viborg Kommune, kunne købe bygningerne. Men sådan kom det ikke til at gå. Det fremgår af formand Stine Holm Jørgensens beretning, som hun fremlagde ved klubbens generalforsamling tirsdag aften.

33 var mødt op og der var en rigtig god stemning. Det har for rideklubben været en lang og uvis efterårs -og vinterperiode, hvor der også skulle passes heste, men nu ser det ud til, at der efterhånden kan øjnes et lys for enden at tunnelen. I løbet af vinteren blev bygningerne på Engvejen 3 , hvor rideklubben har haft til huse, nemlig solgt til Bach Gruppen og DLT Group, og efterfølgende er klubben blevet kontaktet af Martin Laursen fra DLT Group:

- En eftermiddag kontaktede Martin Laursen mig telefonisk og spurgte om vi stadig eksisterede som bestyrelse og om vi var interesseret i samarbejde - fordi han gerne ville have en velfungerende rideklub til at bruge faciliteterne på Engvejen 3. Vi takkede ja, også selv om vi ved at det bliver en stor opgave, fortæller Stine Holm Jørgensen.

Den nye bestyrelse i rideklubben havde oprindeligt sagt ja under lidt andre vilkår.

- På det tidspunkt var der stadig heste til elevskolen og medlemmerne var stadig opsat på at komme i gang igen, hurtigst muligt. Nu er der ingen elevponyer og bygningerne har stået tomme et års tid, så der er rigtig meget arbejde foran os, fortæller Stine Holm Jørgensen.

- På det tidspunkt var der stadig heste til elevskolen og medlemmerne var stadig opsat på at komme i gang igen, hurtigst muligt. Nu er der ingen elevponyer og bygningerne har stået tomme et års tid, så der er rigtig meget arbejde foran os

Stine Holm Jørgensen, formand for GDR

Nyt gammelt navn

Og klubben har ikke fået nogen blanco check til at sætte det hele i stand med.

- Vi har fået tilkendegivelse om, at materiel og materialer ikke vil være en stor udfordring , men vi skal selv stille med mandskabstimer, så hvis vi vil have det hele til at skinne, så er det hænderne op af lommerne, siger Stine Holm Jørgensen, der sammen med resten af bestyrelsen lige nu arbejder på at søge fonde til eksempelvis flere elevheste samt udstyr.

Allerede nu har klubben tre låne-ponyer samt to andre på hånden til rimelige penge. Derudover har man haft kontakt til tre undervisere til elevskolen samt fået tilkendegivelse på en masse rideudstyr når undervisningen starter op igen.

Bestyrelsen har også kontaktet forskellige beridere samt andre kyndige hestefolk, med ønsket om at få en aftale med dem om at have heste i tilridning, få fyldt boksene op, samt have nogen der vil bestyre det daglige, således at bestyrelsens opgave kun bliver at drive klubben og dermed undgår den daglige drift.

- Vi har haft en rigtig god dialog med kommunen, og de er rigtig positive over for vores forslag og vil fastholde vores tilskudsgrundlag fra tidligere, så det er et rigtig fint startgrundlag, fortæller Stine Holm Jørgensen.

Først i april får rideklubbens bestyrelse en forhåndstilkendegivelse fra Viborg Kommune, og sagen behandles endeligt på et møde møde i juni måned.

I forbindelse med generalforsamlingen var der et forslag om, at klubben skiftede navn tilbage til det den oprindeligt hed - nemlig Gudenådalens Rideklub - eller forkortet GDR, hvilket vakte stor jubel og blev godkendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce