Annonce
Rundt om Viborg

Ridestævne skal være med til at knække cancer

Line Carlsen står bag et ridestævne i Romlund lørdag som en del af hendes indsamling til Knæk Cancer. Arkivfoto: Benjamin Christensen
22-årige Line Carlsen fra Mønsted er i gang med slutspurten i hendes egen Knæk Cancer-indsamling, og lørdag er der ridestævne i Romlund til fordel for indsamlingen.

Mønsted/Romlund: Der er ridestævne til fordel for kampen mod cancer på lørdag den 12. oktober hos Ritter Ridesport i Romlund.

Overskuddet fra stævnet går ubeskåret til den 22-årige Line Carlsen fra Mønsteds indsamling til Knæk Cancer-showet på TV 2 den 26. oktober. Hun indledte sin indsamling i januar og har samlet pant fra returflasker og fået hjælp fra hos flere virksomheder til indsamlingen af pantflasker og holdt events for at rejse penge. Hun håber på at kunne overgå resultatet af indsamlingen i 2016, hvor hun kunne aflevere lige over 33.000 kroner.

- Jeg er i gang med slutspurten, og det er min målsætning at overgå den første indsamling. Jeg tror også, det er et realistisk mål, for der er samlet pant flere steder, og denne gang går al overskuddet fra ridestævnet til Knæk Cancer-indsamlingen og ikke kun det halve som første gang. Denne gang har folk også haft mulighed for at støtte indsamlingen via MobilePay, og det betyder også noget. Og så er der en del, der kan huske mig fra sidste gang og selv har tilbudt at hjælpe til på forskellige måder med at samle ind, siger Line Carlsen.

Hun har også holdt et yoga-arrangement med hjælp fra yogainstruktør Daniella Sánchez i Viborg, og sidste lørdag solgte hun kager til fordel for indsamlingen til Lyserød Lørdag hos Back on track, der sælger udstyr til blandt andet ryttere. Til det kommende stævne på lørdag er der både dressur og spring på programmet, og indtil videre er 55 meldt til, og der kan nå at komme flere til, så det er fyldt pænt op efterhånden, siger Line Carlsen.

Annonce
Line Carlsen samlede også ind i 2016. Her holdt hun et ridestævne i samarbejde med Birgittelyst Rideklub. Arkivfoto: Morten Dueholm

Skæbnefællesskab med kræftramte

Det er anden gang, at Line Carlsen gennemfører sin egen indsamling til Knæk Cancer. Første gang var altså i 2016, hvor hun var med i det store afsluttende tv-show i udgangen af uge 43 for at aflevere de over 33.000 kroner, der blev samlet fra primært pantflasker - blandt andet på Landbohøjskolen og hos Rema 1000 i Viborg. Denne gang har der været pantindsamling hos blandt andet Lindholm Biler og Rytter Ridesport.

Den nu 22-årige Line Carlsen blev som et-årig ramt af leukæmi og var i to år under behandling med kemoterapi og fik også behandling for en depression, da hun helt havde mistet livsglæden. Med andre ord en hård start på livet for en lille pige. Sygdommen betød, at hun mistede hørelsen på det ene øre og har nedsat hørelse på det andet. Også en lammelse i den ene side af ansigtet ramte hende som følge af sygdommen. En lammelse der aldrig har fortaget sig.

Den forhistorie betyder, at hun føler et særligt skæbnefællesskab med kræftramte og er særligt berørt af de årlige indsamlingsshows. Og derfor valgte hun altså at starte sin egen indsamling i 2016 og igen i 2019.

Line Carlsen er opvokset i Mønsted, og blev uddannet landmand i 2017. Hun er en ivrig rytter og har sine heste opstaldet hos Rytter Ridesport i Romlund, hvor ridestævnet altså foregår på lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce