Annonce
Rundt om Viborg

Robin Hood og Sheerwoodskoven var forbi Ørum Skole

Det var ikke en helt almindelig forestilling, som blev opført på Ørum Skole. Scenen var lavet af græs, og rollerne var ikke bestemt af køn. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Torsdag blev teaterforestillingen Robin Hood fremført på Ørum Skole. Det gjorde den som led i Snapsting For Børn To Go.
Annonce

Ørum: Torsdag stod solen højt på himlen. Som mange af dagene før var varmen god, men en kølig brise fra tid til anden gjorde det udholdeligt.

Under den flotte himmel på Ørum Skole, var en 4. klasse samlet udenfor. De skulle nemlig se en teaterforestilling om Robin Hood.

Til at fremføre forestillingen var Peter Kirk og Tilde Knudsen fra Asterions Hus dukket op. Og selvom de kun var to skuespillere, og scenen bestod af et græstæppe under nogle store træer, var børnene underholdt fra ende til anden.

- Det var sjovt og de var gode til at spille. De må have øvet det meget. Det var sjovt, at der kun var to skuespillere, så man nogle gange skulle forestille sig de andre roller, siger 11-årige Dichte Krøyer Sunesen fra 4. klasse.

Annonce

Snapsting For Børn To Go

Grunden til, at denne forestilling fandt sted på Ørum Skole var, at grundet corona-aflysningen af Snapsting For Børn, som normalt afholdes på Borgvold, havde man tænkt ud af boksen og skabt konceptet 'Snapsting For Børn To Go'.

- Jeg er rigtig glad for at vi har kunnet lavet Snapsting For Børn To Go i år, når nu at vores  børnekulturfestival desværre ikke kunne blive til noget på grund af corona, siger Rikke Skovsbo, børnekonsulent og projektleder på Snapsting For Børn.

I opførelsen var der et teater i et teater. Således kaldte Peter Kirk og Tilde Knudsen sig for Johnny og Bino, som var de roller, som de brugte, når de trådte ud af Robin Hood-rollerne. Foto: Mads Plagborg Magnussen

- Så er vi rigtig glade for, at vi har fået mulighed for at give børnene noget kultur, så det ikke bare har været nødundervisning og nødpasning det hele, fortsætter Rikke Skovsbo.

Udover teatergruppen, som denne torsdag fremførte Robin Hood, har der også været cirkusforestillinger, tryllekunst, koncerter for børn og andre teaterforestillinger på kommunens andre skoler i uge 25. De samme forestillinger vil også turnere rundt i kommunen i uge 26, og dermed vil der have været 90 koncerter og forestillinger i alt, når Snapsting For Børn To Go er overstået.

- Vi estimerer, at der er små 5000, der får glæde af det her. Og normalt har vi jo omkring 10.000 børn igennem til et normale Snapsting For Børn, men det bliver bare dyrere, når vi skal have folk rundt i kommunen, siger Rikke Skovsbo.

Annonce

En dreng kan godt være en pige

En af de ting, som man hurtigt opfattede i teaterstykket var, at Tilde Knudsen, eller Bino som hun kaldte sig, kun havde mandlige roller, og samtidig var det Peter Kirk, eller Johhny, som spillede Lady Marian, den eneste kvindelige rolle i stykket. Et helt bevidst valg fra Snapsting For Børn.

- Snapsting For Børn har altid et tema, som tager udgangspunkt i FN's verdensmål, og i år har vi valgt ligestilling og kønsroller. Så derfor lå denne her forestilling lige for. Og så kunne den jo også spilles udendørs, som er nødvendigt i disse tider, siger Rikke Skovsbo.

Peter Kirk fortæller også, at man nok har skruet en smule op for kønsrolle-delen i lige præcis denne forestilling.

- Den her forestilling er 15 år gammel. Det var den første forestilling vi lavede som selvstændig teatergruppe, så vi har vel lavet den 500-600 gange. Og her  har vi leget meget med rollerne og kønsrollerne igennem tiden, og nu hvor det fylder så meget i dag, så har vi nok skruet lidt mere op for det, siger skuespilleren, som også nød at opføre forestillingen udenfor.

Udover det lettere skjulte tema med kønsroller, var der også kærlighed i stykket. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Det var dog ikke alle, som var lige begejstrede for kysse-scenen. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce