Annonce
Viborg

Robot-eventyr sendte Thomas til Singapore: Nu skal robotter på skoleskemaet

Alle døre står åbne for talenter inden for teknologi og naturvidenskab. Det er Thomas Kølbæk Jespersen et levende bevis på. Kun 26 år gammel har han gjort kometkarriere og arbejder i dag i Singapore, hvor han udvikler teknologien til fremtidens selvkørende biler. Foto: Privat.
Ny htx-studieretning har hovedvægten af fokus på matematik og robotteknologi.
Annonce

Viborg: - Hvad skal vi have i næste time?

- Robot.

Det bliver fagre nye verden for nogle elever på htx næste år.

Midtbyens Gymnasium, der som bekendt samler Mercantecs gymnasiale uddannelser, vil efter sommeferien som et af få kunne tilbyde en studieretning, hvor hovedvægten i undervisningen lægges på matematik og robotteknologi - herunder programmering.

Kendskab til denne fremtidens verden kan føre vidt, hvilket 26-årige Thomas Kølbæk Jespersen er et godt eksempel på.

Med en htx-eksamen i bagagen har han uddannet sig til civilingeniør inden for elektronik og it fra Aalborg Universitet, og han er i en alder af blot 26 år et af landets lovende talenter på robotteknologi-fronten.

- Robotindustrien er i voldsom vækst. Som ingeniør er der rigtig gode muligheder for at finde arbejde i både Danmark og resten af verden. Hvis man samtidig har arbejdet med robotteknologi i gymnasiet, har man en klar fordel, siger han.

I dag arbejder Thomas Kølbæk Jespersen i Singapore, hvor han hos virksomheden Aptiv udvikler teknologien til fremtidens selvkørende biler.

Thomas Kølbæk Jespersen gik i 3.g på htx, da han udviklede balance-robotten Baladino, som han og en kammerat siden satte i produktion. Allerede i de første år som studerende på Aalborg Universitet drev han virksomhed og blev medopfinder af ”SmartGurlz”, som er robotlegetøj til piger bestående af en programmerbar miniature segway med dertilhørende dukke, som skulle få flere piger til at interessere sig for naturvidenskab og programmering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Politisk selvsving om grøn energi

Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Annonce