Annonce
Leder

Rockeropgør: Et elsket menneske, et liv tabt - hvorfor?

Lars Norup

Den 42-årige "Mudi", der har bopæl i Viborg, hvor han angiveligt har arbejdet som frisør, er død. Han er dræbt i det, der ligner et bandeopgør i Aarhus. Rockerklubben Satudarah MC Copenhagen har på sin Facebook-side hyldet sit afdøde medlem. Og på Facebook er der billeder, hvor han er sammen med personer med tilknytning til Porche-banden fra Skive.

Debatten på Facebook om det drab har ikke været køn, men den er et studie værd. Det nemmeste ville være at deltage i mudderkastningen.

Men hvorfor endte det dog der? Man kan også læse på sociale medier, at "Mudi" har været et elsket menneske med familie og "hjertet på rette sted". Som Facebook-navnet Andersen Andersen skriver:

Annonce

"En legende i Viborg. Han skulle være blevet ved med være frisør. Men han valgt noget andet. Det koster ham livet."

På Viborg Stifts Folkeblads redaktion er der journalister, der har kendt ham: "Skideflink fyr. Han sad ofte på trappen og røg, og han var altid klar med en glad hilsen!"


Hvorfor valgte "Mudi" ikke sit hæderlige liv som skattebetalende frisør og familie? Ikke et liv med store biler, motorcykler, guld, stoffer og anden luksus.


Hvor er det på "Mudis" vej i livet - fra fødslen til nu - der sker noget, som får ham til at vælge den forkerte vej? En vej brolagt med alvorlig kriminalitet, vold og nogle gange mord. En vej hvor man ved, at man bliver en samfundsfjende og sandsynligvis havner i fængsel på et tidspunkt.

Hvorfor valgte "Mudi" ikke sit hæderlige liv som skattebetalende frisør og familie? Ikke et liv med store biler, motorcykler, guld, stoffer og anden luksus.

Der er flere, som kommer til at lide samme skæbne som "Mudi", for der kommer åbenbart til at være en krig, som handler om at erobre markeder til kriminel aktivitet.

Man kan nogle gange undres over, hvor åbenlyst bander kan operere, selv i fredelige Viborg. At der er såkaldt "gode familier", der stiltiende accepterer rocker-relationer i deres nærhed. Hvordan kan rockernes på overfladen lovlige "forretninger" eksistere - oven i købet med lokal støtte?

Bander skal bekæmpes, så der ikke er et tillokkende valg. Et utal af gange har man fra politisk hold givet løfter om konsekvens, men i stedet ser vi, hvordan der er opbygget en advokat-industri, som lever fedt på dens rocker-relationer.

Det er noget af det, vi som samfund kan ændre, hvis vi vil.

Men vi kan ikke fratage det enkelte menneske ansvaret for sit valg. "Mudi" valgte forkert, og et elsket menneske - et liv - er tabt. Og det giver slet ingen mening.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Annonce