Annonce
Viborg

Rodede sæsonforberedelser og corona-karantæne driller Viborg FF's jyllandsserieherrer

Viborg FF's jyllandsseriehold skal efter planen spille sæsonens første kamp på lørdag. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg FF's jyllandsseriehold skal begynde sæsonen på lørdag. Men lige nu er spillere og trænere i corona-karantæne - og de seneste ugers forberedelser er i det hele taget ikke gået helt som planlagt.
Annonce

Fodbold: For et jyllandsseriehold kan sommerens opstart byde på masser af udfordringer.

Sæsonstarten ligger altid så tidligt, at sommerferien ikke helt er slut, hvilket betyder, at antallet af træningspas og træningskampe er ret begrænset.

Og ofte må træneren arbejde med ret alternative opstillinger, da spillerne på skift er fraværende på grund af ferie.

Sommerens opstart har også budt på problemer for René Kjærsgaard og Viborg FF's jyllandsseriehold, men faktisk har det i år ikke været så svært at samle spillerne til træning.

De fleste spillere har nemlig på grund af coronaen været hjemme og har kunnet træne. Det betyder, at de seneste ugers fællesstræninger har været gode, mens forløbet i træningskampene har været noget mere rodet, da nogle træningsmodstandere har meldt fra til de planlagte kampe.


Vi er allesammen røget i karantæne nu. Og vi er blevet testet tirsdag, men vi må selvfølgelig ikke komme nogen steder før vi har fået svar

René Kjærsgaard


Det var dog en fortrøstningsfuld træner, som i søndags havde set sit hold levere en god indsats mod danmarksserieholdet VRI. En god prøve på det der venter i weekenden, hvor turneringen begynder med en udekamp mod Randers Freja - men så dukkede der pludselig nye problemer op.

- VRI's træner ringede mandag og kunne fortælle, at en af deres spillere, som spillede hele kampen, var blevet testet positiv for corona. Så vi er allesammen røget i karantæne nu. Og vi er blevet testet tirsdag, men vi må selvfølgelig ikke komme nogen steder før vi har fået svar. Vi håber, at vi får svar så hurtigt, at vi kan træne torsdag og være klar til kampen mod Randers på lørdag, forklarer René Kjærsgaard.

- Det er da ærgerligt, men det er sådan det er - og vi er jo nødt til at reagere som vi skal, når sådan noget sker, siger han.

Der er god tid til at få afviklet kampene i jyllandsserien, så skulle karantænen give problemer, så tror Viborg-træneren på, at weekendens kamp kan blive udskudt.

Annonce

Skal i top fire

Forårssæsonen blev som bekendt fuldstændig aflyst for serieholdene, så det er rigtig længe siden, at der er blevet spillet om point i jyllandsserien.

René Kjærsgaard har som altid oplevet en stor udskiftning på holdet, hvilket betyder, at det er et nyt og ret forynget hold, som han sender i aktion i foråret.

Ikke desto mindre har han tiltro til, at holdet i efteråret kan byde sig til i toppen af rækken.

- Vi skal i top fire - og så er den ikke længere. Vi vil stadig prøve at komme op i danmarksserien. Det er mit mål, at vi skal være med i oprykningsspillet til foråret, siger René Kjærsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce