Annonce
Sport

Roligt kampprogram gør alle kampe værdifulde - spillerne skal holdes skarpe

Jakob Vestergaard ser Horsens Håndbold Elite som et mandskab, der bør snakke med om en slutspilsplads. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Viborg HK skal bruge de relativt få kampe i januar og februar på at holde spillerne skarpe. Onsdag aften gælder det Horsens i et opgør, hvor VHK-træner Jakob Vestergaard forventer, at tålmodigheden bliver sat på prøve.

Håndbold: Med 10 kampe tilbage ligger Viborg HK side om side med Odense og Team Esbjerg i kampen om at vinde grundspillet i kvindernes håndboldliga. Men det er først i de sidste to spillerunder, at Viborg HK brager ind i de to andre suveræne tophold.

Team Esbjerg venter hjemme den 3. marts og Odense på udebane en uge senere.

Onsdag aften spiller Viborg HK i Horsens mod et hold, som har hentet 18 point færre hidtil i sæsonen. Alligevel vil cheftræner Jakob Vestergaard ikke placere opgaven i kategorien "nemme kampe".

- Nej, bestemt ikke. Horsens har underpræsteret en del, men det er fint hold, som bør spille med om slutspilspladserne. Horsens har fået flere spillere tilbage og har slået både København og Silkeborg-Voel, så selv om vi er favoritter, tilhører kampen ikke kategorien "nemme kampe", siger Jakob Vestergaard.

Det er især Viborg HK-spillernes tålmodighed, som kommer på prøve i Horsens, forudser Jakob Vestergaard.

- Horsens kan, i hvert fald mod os, godt lide at trække tempoet ud af kampen. Vi har nogle gange i denne sæson været udfordret på vores tålmodighed, og mod Horsens kan vi risikere at skulle dække op i lang tid, hvorefter vi har bolden i 10 sekunder, inden vi skal dække op i et minut igen, siger VHK-træneren.

Annonce

Fuld skrue

Jakob Vestergaard kan glæde sig over, at han - bortset fra Pauline Bøgelund og Stine Andersen - har alle spillere til rådighed. Det betyder, at venstrefløjen Maria Fisker er tilbage, efter at hun blev småskadet mod Ajax og ikke kom i kamp mod Nykøbing Falster.

Og der bliver ikke noget med at spare spillere mod Horsens. Viborg HK har kun ligaen at koncentrere sig om, så kampprogrammet er på ingen måde intenst.


Jeg skal sørge for at alle er skarpe, og vi har ikke så mange kampe, hvor spilerne kan få kamptræning. Så det handler mere om at holde alle toptunet end om at spare spillere

Jakob Vestergaard


- I øjeblikket træner vi mere, end hvis vi også skulle have spillet europæiske kampe. Det gælder om at holde kadencen, og vi skal udvikle vores spilkoncept og spillernes individuelle kompetencer.

- Jeg skal sørge for, at spillerne er skarpe, og vi har ikke så mange kampe, hvor de kan få kamptræning. Så det handler mere om at holde alle toptunet end om at spare spillere, siger Jakob Vestergaard.

Ligaens øvrige tophold, Team Esbjerg og Odense Håndbold, er fortsat med i Champions League.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce