Annonce
112

Ros til personale og forbipasserende: Vakse borgere satte en stopper for bilbrand

Der var ikke meget slukningsarbejde tilbage til brandfolkene, da de tirsdag eftermiddag kom ud til en bilbrand i Overlund. En gruppe hurtige forbipasserende havde nemlig taget sig af de værste flammer. Foto: Midtjysk Brand og Redning.
Det tog kun brandfolkene 10-15 minutter at slukke en bilbrand i Overlund tirsdag eftermiddag. En række hurtigtreagerende borgere havde nemlig taget sig af de værste flammer med pulverslukker og vandslange.
Annonce

Viborg: En gruppe forbipasserende og noget butikspersonale fra Løvbjerg var lynhurtige på aftrækkeren, da en parkeret bil pludselig gik i brand på den store parkeringsplads ved Overlund Bydelscenter tirsdag eftermiddag.

Omkring klokken 13.15 stod der pludselig flammer op fra motorrummet på den sorte Citroën, og efter kort tid var en gruppe borgere og personalet i gang med slukningsarbejdet. De vakse borgere var først gået i gang med en pulverslukker, og dernæst var Løvbjerg-personalet kommet ud med en vandslange inde fra butikken.

Indsatsleder fra Midtjysk Brand og Redning, Jesper Hesselberg, takker de hurtigtreagerende borgere på Overlund-parkeringspladsen, for da brandfolkene kom til stedet, var der ikke meget arbejde tilbage til dem.

- Da vi kom, var der røg og varme i motoren. Fordi der er olierester og lignende nede i sådan et motorrum, vil den blive ved med at blusse op, hvis ikke man får det slukket ordentligt, så det var det, vi gjorde, siger han.

Annonce

Ros til brandslukkere

Ifølge indsatslederen kan der være mange årsager til en bilbrand som denne, der opstod helt af sig selv.

- Der kan være et defekt ledningsnet, en utæt brændstofslange eller et kortsluttet batteri. Hvis det er en benzinbil, ser vi også nogle gange karburatorbrand. Så der kan være mange muligheder, siger han og gætter på, at Midtjysk Brand og Redning om året har mellem 50 og 80 bilbrande.

Der var ikke fare for, at andre biler blev berørt af branden tirsdag eftermiddag. Ligeledes kom heller ingen personer til skade, fortæller Jesper Hesselberg, som glæder sig over de mange opmærksomme borgere.

- Det er altid godt, når der er nogen, der reagerer på hændelser, hvor de kan gøre en forskel. Så der skal lyde en stor ros til borgerne og personalet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Sport For abonnenter

Er vokset med opgaven - Mensah er klar til at være en støtte for Viborgs unge spillere

Annonce