Annonce
Bjerringbro

Rosendåb: Minna fik sin egen Minna-rose

Den dufter fantastisk, lød det flere gange fra Minna Due Jensen, da hun havde døbt rosen Minna. Foto: Hanne Bliksted
En meget bevæget Minna Due Jensen døbte torsdag en meget smuk rød rose.

Sahl: Selv om både roser og springvand kræver vand, så var det ikke en del af planen, at en stille sensommerregn silede ned over Ormstrup Gods og hele Bjerringbro-området, da Minna Due Jensen torsdag skulle navngive en rose,  som firmaet Fokdal Springvand ApS har taget initiativ til at få navngivet.

Arrangementet var planlagt til rosenhaven i godsets store have, men måtte flyttes indenfor på grund af det våde vejr.

Naturligvis kan en rose, som hustruen til Grundfos-lederen gennem mange år Minna Due Jensen navngiver, kun hedder Minna. Derfor hedder den smukke røde rose i en helt speciel rød farve nu Minna. Rosen er udviklet af Poulsen Roser A/S i Fredensborg.

Annonce

- Jeg døber rosen Minna og ønsker den held og lykke, sagde en tydelig rørt Minna Due Jensen, da hun med et par dråber mousserende vin døbte rosen.

- Jeg har jo altid troet, at det kun var kendte og kongelige, som skulle døbe roser, men nu vælger man en gårdmandskone fra Sahl. Jeg har glædet mig meget, og rosen dufter fantastisk, sagde hun.


Jeg har jo altid troet, at det kun var kendte og kongelige som skulle døbe roser, men nu vælger man en gårdmandskone fra Sahl. Jeg har glædet mig meget, og rosen dufter fantastisk.

Minna Due Jensen.


Minna Due Jensen fortalte om sin opvækst som nummer fem af seks søskende.

- Jeg spejlede mig meget i min mor, og selv om pengene var små, gav hun aldrig op. Vi flyttede tre-fire gange, og hver gang fandt min mor roser, som passede til jorden på det nye sted. Derfor vil jeg plante den første rose på mine forældres gravsted på Fjeldsø Kirkegård, fortalte hun, mens gæster fra Fokdal Springvand, Poulsen Roser og repræsentanter for fonden Børnenes Ven ventede på at komme tæt på rosen og nyde duften.

Når Minna Due Jensen døber en rose, så kan den kun hedder Minna. Dåben blev overværet af Pernille og Mogens Olesen, som driver Poulsen Roser i Fredensborg, hvor rosen Minna er udviklet. Foto: Hanne Bliksted

- Mange børn og unge har ikke nogen at spejle sig i, men via fonden Børnenes Ven forsøger vi at skabe fællesskaber for børn opg unge, sagde hun og glædede sig over den check til fonden, som Fokdal Springvand overrakte hende.

En blå rose

Inden dåben fortalte direktør for Fokdal  Springvand A/S  Thomas Friis Jørgensen meget muntert om, hvordan han og firmaets bogholder Pia Daugaard havde fået ideen til at give en rose til Grundfos, fordi virksomheden gør så meget for lokalområdet.

- Vi syntes ikke, at rosen kunne  være blå, som jo er Grundfos-koncernens farve. Efter noget research fik vi ideen til opkalde en rose efter Niels Due Jensens hustru Minna.  Ikke fordi det Minna Grundfos, men fordi det er Minna-Minna, sagde han med henvisning til hendes store engagement som formand for fonden Børnenes Ven.

- Men jeg kunne jo ikke bare ringe til Grundfos og sige, at vi gerne vil opkalde en rose efter virksomheden. Det krævede noget forarbejde, og jeg skrev til Minna og fortale om ideen. Men  jeg blev lidt overvældet, da jeg talte i telefonen med hende, for hun ønskede en rød rose, men alligevel ikke helt rød, og den skulle dufte, men ikke dufte for kraftigt. Ja, jeg er stadig lidt bange for hende, lød det muntert.

- Jeg er jo vant til at svare, når jeg bliver spurgt, lød det beskedent fra Minna Due Jensen.

Minna Due Jensens mand, tidligere leder af Grundfos-koncernen Niels Due Jensen, var en af de første til at nyde duften fra rosen Minna. Foto: Hanne Bliksted
Annonce

Rose i bobler

Både Thomas Friis Jørgensen og direktør for Poulsen Roser Mogens N. Olesen fik for et års tid siden en pakke med bær fra Minna Due Jensen. Bærene havde den farve, som hun ønskede til sin egen rose. Hvad hun ikke vidste var, at det kræver otte års arbejde at udvikle en rose.

-  Men vi havde en rose, som var næsen klar, og det er den rose, som Minna nu skal døbe,   Mange af vores roser dyrkes på licens ude i verden, og vi plejer at sige, at vi er i de lande, hvor  Grundfos også driver virksomhed, lød det muntert fra  Mogens N. Olesen, som driver virksomheden sammen med hustruen Pernille.

Den mousserende vin, som rosen blev døbt i, og som gæsterne fik serveret, er også en del af Poulsen Rosers aktiviteter, hvor man på Chateau Lecusse i Frankrig hvert år producerer mere end 500.000 flasker.

Fokdal Springvand bygger flere springvandsanlæg i Bjerringbro og omegn i år, senest ved kirken og i den nye park Niels Due Jensens Plads, der indvies til september. Rosen Minna kan købes i plantecentre over hele landet.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

23-årig idømt fængsel for vanvidstur ned ad 13'eren: Mister to biler og retten til nogensinde at tage et kørekort

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Kom du ikke i kirken, blev du lænket til den

Kultur For abonnenter

Rørt over gensyn - Radio Viborg vil altid betyde noget særligt for én af sportens store stemmer

Alarm 112

Kæmpe-skyldner blev spottet på Bilkas p-plads: Politiet snuppede de penge, han havde på lommen

Sport

Viborg HK-spillere på idrætsmæssig udebane - her kan vi få lov til at være dårlige sammen

Bjerringbro For abonnenter

Tatoveringen er blevet min mor og far

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Advokat kritiserer høringsfrist og efterlyser mere præcise beskrivelser

Debat

Jublen vil ingen ende ta´ - motorvej fra Viborg til Klode Mølle

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

Debat

Hærvejsmotorvejen er større end Viborg

Alarm 112 For abonnenter

Blev belønnet af retten: Narkosælger med 955 kanonslag havde kvittet stofferne og fået et arbejde

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Annonce