Annonce
Sport

Rumænien har overhalet Danmark

Mette Klit - her i aktion for Oltchim Valcea - mener at den rumænske liga har overhalet den danske. Arkivfoto: Scanpix

Fremgang. Den rumænske liga er i fremgang. Og det er en af forklaringerne på, at profilerne lige nu valfarter fra Danmark til Rumænien.

Det er nogle uger siden, at Line Jørgensen blev præsenteret som ny spiller i CSM Bucuresti, hvor den tidligere Viborg-træner Mette Klit står i spidsen for et ambitiøst håndboldprojekt.

I går blev danskerkolonien officielt udvidet, da det længerevarende rygte om Maria Fiskers skifte til klubben blev til en realitet.

Folkebladet fangede i går Mette Klit, der via sin rumænske mobiltelefon kunne udtrykke sin tilfredshed over tilgangen af en fløj i den absolutte verdensklasse.

»Det er fantastisk. Det vidner jo om, at vi har et spændende projekt hernede. Et projekt, som ikke kun rumænere og os i klubben tror på, men andre også kan se, er bæredygtigt,« sagde Mette Klit, der som tidligere Viborg-træner kender Maria Fisker særdeles godt.

»Maria har jo været en fantastisk spiller gennem en lang årrække. Mens jeg var i klubben, var hun U18-spiller, og allerede dengang var hun fantastisk dygtig. Det var et spørgsmål om tid, før hun skulle finde en plads på et storhold. Hun er dygtig og kan en hel masse håndboldteknisk. Samtidig har hun et drive og et vinderinstinkt, der gør hende attraktiv for alle klubber,« sagde Bucuresti-træneren, der ser Maria Fisker som en vigtig brik for den rumænske klub.

Mette Klit mener ikke, at det er tilfældigt, at to danske landsholdsspillere på få uger har besluttet sig for at skifte til Rumænien.

»Jeg tror, at de er tiltrukket af et spændende projekt. Samtidig er det jo også en storby, og der er ikke mange storbyer, der har topdamehåndbold. Det betyder formentlig noget. Og det betyder nok også noget, at der er noget dansk islæt over setuppet hernede,« sagde træneren, der allerede i sommer i folkebladet spåede, at den rumænske liga ville overhale den danske i styrke.

»Den rumænske liga er rigtig stærk - også stærkere end den danske liga. Og jeg tror, at det er attraktivt, at man kan få en masse kampe på et rigtig højt niveau,« siger hun.

Mette Klit har selv været en del af den danske liga i mange år, og hun har det lidt underligt ved at se profilerne forlade ligaen.

»Det er da trist. Det er trist, at man ikke har kunne opretholde det høje niveau i den danske liga. Det er altid mere spændende at have de store internationale profiler gående i de danske haller. Så det er da ærgerligt,« siger træneren, der omvendt ikke tænker specielt over, at hun blandt andet er på rov i sin tidligere klub.

»Det har jeg jo ikke noget forhold til. Vi ser koldt og nøgternt på, at vi skal have de spillere, som vi synes, passer ind her. Så vi kigger på kvaliteter og på, hvilke mennesker, de er. Men om de kommer fra Viborg eller Randers har ikke den store betydning. Det skal bare være de rigtige spillere,« siger træneren, der ikke vil kommentere på rygtet om, at Isabelle Gulldén også er på vej til at slutte sig til hende i Bukarest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce