Annonce
Viborg

Rygte: Arbejdet på Apples datacenter er sat i stå

Maskinerne stod stille i formiddag. Foto: Morten Dueholm
Irsk hovedentreprenør har angiveligt ikke kunnet levere til tiden - flere hundrede håndværkere blev i går sendt hjem.
Annonce

Viborg: To uafhængige kilder fortæller redaktionen på Viborg Stifts Folkeblad, at arbejdet på Apples datacenter ved Foulum i går blev sat i stå. Flere hundrede håndværkere blev sendt hjem med beskeden, at de skulle tage deres værktøj med sig.

Folkebladets fotograf, som ofte er forbi arbejdspladsen, var der klokken 9.00 i formiddag, og han bekræfter, at "Der slet ikke er det liv, som der plejer at være. Alt står stille!"

Det hedder sig, at den irske hovedentreprenør ikke har kunnet aflevere byggeriet til de aftalte tidsfrister. Første deadline var i september sidste år. Anden deadline er april i år, og den tidsfrist kommer heller ikke til at holde.

Der er 300-500 håndværkere - danske og udenlandske - beskæftiget på byggepladsen. De er nu sendt hjem og ved ikke, om - og hvornår - de kan vende tilbage til arbejdet.

Hvis det er rigtigt, at hovedentreprenøren Exyte er sat fra bestillingen, kan det forsinke byggeriet yderligere, for der vil skulle laves nye kontrakter.

Viborg Stifts Folkeblad har kontaktet Apple for en kommentar, men det er endnu ikke lykkedes. Redaktionen har også kontaktet 3F, som ikke kan bekræfte historien. Vi arbejder på sagen.

Folkebladet har torsdag ved middagstid fået oplysninger om, at der stadig arbejdes på nogle områder af Apple-byggepladsen. En kilde bekræfter, at der er uoverensstemmelser mellem Apple og hovedentreprenøren, men der er stadig underentreprenører, som er i arbejde. Byggeriet er altså ikke sat helt i stå.

Hovedentreprenøren Exyte har ingen kommentarer til folkebladets oplysninger. Firmaet oplyser til folkebladet, at det ikke må kommunikere om kundeforhold hverken i forhold til firmaets interne retningslinjer eller i forhold til kontrakter med kunder og samarbejdspartnere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce