Annonce
Viborg

Rystede læsere sender varme tanker til fratrådt børnelæge

På folkebladets Facebook-side er kommentarerne til artiklen om Birgitte Hertz' fratrædelse generelt kritiske overfor hospitalsledelsen og triste over tabet af den erfarne læge. Arkivfoto: Thierry Roge
Beskederne er væltet ind på folkebladets Facebook-side, efter avisen i sidste uge fortalte, at overlæge på børneafdelingen på regionshospitalet Birgitte Hertz er fratrådt.

Viborg: Efter at folkebladet i sidste uge berettede om, at overlæge Birgitte Hertz fra børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg er fratrådt sin stilling, er kommentarerne væltet ind på avisens Facebook-side.

Rigtig mange forældre til børn på afdelingen har beskrevet deres frustrationer over, at diabeteslægen Birgitte Hertz har måttet forlade sit job på grund af samarbejdsproblemer.

Her er et uddrag af nogle af de mange beskeder, folkebladet har modtaget på Facebook.

Annonce
Birgitte Hertz er fratrådt sin stilling som overlæge på regionshospitalets børneafdeling på grund af samarbejdsproblemer. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Regionshospitalet Viborg

Et stort tab

Marianne Bugge skriver:

- Trist at læse, at en så fantastisk og dygtig læge ikke længere er i Viborg. Stort tab for Viborg og de tilknyttede børn. Hun nåede lige at afslutte min søn, som blev 18 år i juni. Tak Birgitte for et helt fantastik samarbejde de sidste seks år. Du gav tryghed for både mig og især min søn. Du så altid personen bag helt fra barn til voksen. Vi ønsker dig alt mulig held og lykke i fremtiden.

Anne-Mette Laursen skriver:

- Det er da ikke rigtigt? En fantastisk, dygtig, tillidsskabende, varm, empatisk og nærværende læge. Vi har haft et rigtig godt samarbejde, kunnet skrive eller ringe hvis vi var utrygge og bare været så tilfredse med Birgitte Hertz i de år, hvor vi havde vores gang meget på børneafdelingen. Jeg forstår det ikke og er meget rystet over hele det beskrevne forløb! Et stort tab for Børneafdelingen i Viborg!

Lotte Riis Snejbjerg Jensen bakker op:

- Jeg kan ikke tro, hvad jeg læser. Hvordan kan man smide guldet på gaden? Birgitte er fantastisk og var i vores datters syv år lange forløb (ikke diabetes) helt uundværlig! Pøj pøj på din videre vej Birgitte.

Kritik af ledelsen

Flere læsere skriver også en kritik af ledelsen for Hospitalsenhed Midt, og beskylder den for at have truffet en helt forkert beslutning, da Birgitte Hertz og ledelsen indgik en fratrædelsesaftale.

- Tankevækkende at alle kun har noget godt at sige om hende både fagligt og menneskeligt. Der må så sidde nogle knap så kompetente og menneskelige i ledelsen. Det tyder i hvert fald ikke på, at det er hende, den er galt med, skriver Rikke Dølby Christensen.

Hans Østergaard skriver:

- Ny overlæge, den 5. siden 2016? Mon ikke man burde vurdere arbejdsforhold og politisk ledelse? Hvis der er “samarbejdsproblemer” med en dygtig og elsket leder, bør man politisk kikke indad. Typisk kan man lede forgæves for at finde ud af, hvori samarbejdsproblemerne består... Desværre er det kun fagligheden, som kan tabe i dette spil.

Her ses et uddrag af de over 100 kommentarer, der er kommet på opslaget.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce