Annonce
Sport

Så er det officielt: Stoholm og Viborg HK laver holdfællesskab på herresiden

Samarbejdet mellem Stoholm IF og Viborg HK er nu en realitet. Arkivfoto
Fra næste sæson ser et nyt håndboldsamarbejde dagens lys. Stoholm-Viborg Håndbold bliver et samarbejde mellem Stoholm IF og Viborg HK, som forhåbentlig kan skabe bedre vilkår for herrehåndbolden i kommunen.

Stoholm/Viborg: Tilbage i slutningen af 2018 kunne Stoholm og Viborg HK Forening fortælle, at der blev arbejdet på at strikke et samarbejde mellem de to klubber - og nu er samarbejdet så blevet en realitet.

Fra næste sæson samarbejdes der om de to klubbers bedste herrehold, som vil komme til at spille under samme navn i et holdfællesskab ved navn Stoholm-Viborg Håndbold.

Stoholm IF spiller i denne sæson i 1. division, hvor holdet fortsat kæmper indædt for at overleve, mens VHK's herrer har det hårdt i bunden af 2. division og sandsynligvis ender med at rykke ned i 3. division.

- Der er i vores øjne ingen tvivl om, at der er brug for en fælles indsats for at udvikle og stabilisere herrehåndbolden, der ligger i divisionsrækkerne under ligaen. Derfor går vi ind i samarbejdet med åbne arme og er spændte på, hvad fremtiden bringer, lyder det samstemmende fra de to formænd, Bettina Ejsing Schmidt fra Stoholm IF Håndbold og Terkel Tranberg fra Viborg HK Forening.

Målet med den fælles indsats er at skabe de bedst mulige vilkår for herrehåndbolden i kommunen. Basen for samarbejdet bliver Stoholm. VHK har ikke så mange spillere med ind i samarbejdet som først ønsket, og derfor vil træning og kampe primært foregå i Stoholm.

Trænerteamet er også på plads. Det bliver den erfarne træner Ryan Zinglersen, som med den nuværende Stoholm-chef, Allan Kjær, som assistent, får ansvaret som cheftræner for holdfællesskabet. Ryan Zinglersen har tidligere trænet Viborg HK, men har også været træner i en lang række klubber på topniveau i både ind- og udland.

Der er generelt grøde i drenge- og herrehåndbolden i området. Flere Viborg-klubber slår sig fra næste sæson sammen om at lave et fælles U17-hold under navnet Viborg FH.

- Det er også håbet, at især Søndermarkens IK og den nystartede forening Viborg FH med tiden kan se perspektivet i at lave et generelt samarbejde omkring herreungdom og -senior for på den måde at kunne beholde de dygtige spillere i Viborg Kommune i stedet for, at de bliver rekrutteret af andre klubber så som BSV og Skive fH som nogle af de nærmeste, lyder det i den fælles pressemeddelelse fra Stoholm IF og Viborg HK.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce