Annonce
Rundt om Viborg

Så er Hjarbæk-vandet igen til at bade i

Vandet er igen så godt, at det er forsvarligt at bade ved Ulbjerg Klint, mener Viborg Kommune. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen
Viborg Kommune har "frigivet" badningen ved Hjarbæk Strandpark, men det frarådes fortsat at bade i flere søer rundt om i kommunen
Annonce

Viborgegnen: Under sidste uges hedebølge skulle "badetørstende" - i hvert fald ifølge Viborg Kommune - helst vælge et andet sted end Hjarbæk Strandpark til dukkerten. Ved flere prøver blev der fundet fækale bakterier - populært sagt lort - i vandet, og derfor blev badning i flere uger frarådet.

Men vandprøver taget i løbet af ugen viste, at der ikke længere var et forhøjet indhold af disse bakterier, og så blev der i weekenden givet grønt lys for badning igen.

Som tidligere skrevet har der været lignende bakterieproblemer i badevandet ved Ulbjerg Klint. Men her blev "badning frarådet"-skiltet fjernet igen allerede for et par uger siden.

Annonce

Giftige sø-alger

Til gengæld er Ulbjerg Strand, hvor vandet i gennem en årrække har haft en for dårlig kvalitet, fortsat lukket for badning. Det gælder året ud.

Den hede sensommer har indbudt til en kølig dukkert, men på grund af giftige alger i vandet, fraråder Viborg Kommune, at der sker i Viborg-søerne som her ved Nørresøbadet. Arkivfoto: Preben Madsen

Mere midlertidigt er sandsynligvis kommunens anbefalinger om at holde sig fra at bade rundt om i forskellige, lokale søer. Det gælder blandt andet Viborg-søerne, hvor der sæson-sædvanligt er fundet giftige alger i vandet.

Trods den fine, lange badebro, er vandet ved Bigum Søbad så fyldt med alger, at man ikke bør bade der for tiden. Arkivfoto

Det samme er tilfældet ved Bigum Søbad i Tjele Langsø.

Annonce

Hold hunden væk!

På Viborg Kommunes hjemmeside kan man løbende orientere sig om badeforhold og vandkvalitet ved sø- og fjord-strande. Samtidig opfordres badelystne sig til selv at tjekke vandet ud, før de springer i. Blandt andet skal man ikke bade, hvis der er synlige alger eller kraftigt skum i vandet. Det frarådes ligeledes at bade lige efter kraftige regnskyl, hvor der kan ske overløb fra kloakker og regnvandsbassiner i nærheden.


Bad aldrig efter voldsomme regnskyl. Vent et par dage med at hoppe i vandet.

Fra "Information om badevandskvalitet", Viborg Kommune


Og så bør man i øvrige holde sine dyr - eksempelvis hunde og kvæg - fra at drikke af algeholdigt vand. Dyrene er særligt udsatte, fordi de ofte drikker store mængder ad gangen.

Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce