Annonce
Rundt om Viborg

Så er regionsbudgettet endeligt vedtaget

Et enigt regionsråd har nu vedtaget budgettet for 2020. Arkivfoto: Henning Bagger, Scanpix
Et samlet regionsråd stemte onsdag for budgettet for 2020, der tidligere på måneden kom i hus, da ligeledes alle rådets partier indgik forlig.
Annonce

Regionen: Der var ingen slinger i valsen, da politikerne i Region Midtjyllands regionsråd onsdag endeligt skulle nikke ja til det forlig om budgettet for 2020, som et ligeledes samlet råd indgik 8. oktober. Ingen havde skiftet mening, hvorfor budgetforliget blev vedtaget i uændret form.

Med andre ord har det denne gang været markant lettere at nå til enighed, end man tidligere har set. Og det er der en grund til. Regionsrådsformand Anders Kühnau sagde, da forliget var i hus, blandt andet:

- Det er ikke hvert år, at vi har over en halv milliard kroner til politisk prioritering. Det havde vi i år, blandt andet på grund af en positiv økonomiaftale. Men der er hårdt brug for hver en krone. Så på den ene side glæder jeg mig over, at det er muligt at give hospitalerne bedre økonomiske forhold. Det vil gavne både patienter og medarbejdere. På den anden side er der - trods flere penge - fortsat en stram økonomi.

Især Aarhus Universitetshospital fik et tiltrængt økonomisk løft, men der var også penge til regionens øvrige sygehuse. Regionshospitalet Horsens tilføres således seks millioner kroner, Hospitalsenhed Midt 14,8 millioner kroner, Regionshospitalet Randers seks millioner kroner, Hospitalsenheden Vest 13,1 millioner kroner og psykiatrien 10,6 millioner kroner.

Annonce

Klima

Også klimaet er der blevet tænkt på i budgettet. En handlingsplan, der blandt andet fokuserer på netop klima, bæredygtighed og grøn omstilling, er der således blevet afsat 25,5 millioner kroner til. Herudover har man lagt seks millioner kroner til side til at virkeliggøre den strategi for bæredygtighed, som skal vedtages i 2020. Strategien vil tilslutte sig regeringens mål om en 70 procents reduktion af CO2 og andre klimagasser i 2030 i forhold til 1990. Herudover skal den anvise konkrete veje til at nå målet og understøtte både bæredygtig transport og hospitalernes, institutionernes og regionshusenes omstilling til bæredygtig drift.

- Vi skal indkøbe mere bæredygtigt, genbruge mere og reducere affald så meget som muligt. Der ligger en kæmpestor opgave i ikke bare tænke, men også handle mere bæredygtigt i hverdagen. Den opgave tager vi på os, og jeg ved, at mange medarbejdere tripper for at komme i gang, sagde Anders Kühnau umiddelbart efter, at forliget om budgettet var i hus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce