Annonce
Viborg

Så er svinet kommet til Hald

Vildsvinet lå stille og roligt og ventede på at blive løftet på plads. Foto: Niels-Chr. Jönsson
Skovlegepladsen ved De fem Hald'er - med det store vildsvin - er snart færdiganlagt. Så skal den bare godkendes, før den kan åbnes.

Hald: En ikke uvæsentlig del af det store projekt De fem Hald'er er den nye skovlegeplads tæt ved Niels Bugges Kro, og den kom onsdag eftermiddag et stort skridt nærmere sin realisering.

Her ankom nemlig de store, flotte legeredskaber fra firmaet Monstrum, der har designet legepladsen, og det var noget af en logistisk opgave at få blandt andet det store borgtårn - i træ selvfølgelig - på plads i lysningen i skoven.

Tårnet, og senere på dagen også det store trævildsvin, måtte løftes fra vejen og op gennem træerne af en kran, hvorefter en anden kran måtte overtage opgaven og få redskaberne på plads i den lysning, hvor der i tidernes morgen lå en dansepavillon.

Både tårnet, vildsvinet og den blide med gynge, der er omdrejningspunkterne for legepladsen, henviser selvfølgelig til de historiske omgivelser, legepladsen bliver en del af - med vildsvinet som en væsentlig del af Niels Bugges våbenskjold.

Annonce

Jeg er sikker på, at den her legeplads bliver et hit for børnefamilierne, som dermed får endnu en grund til at komme herud og nyde De fem Hald'er.

Steen Bonne Rasmussen, Naturstyrelsen projektleder

Skal godkendes

For Naturstyrelsens projektleder, skovfoged Steen Bonne Rasmussen, var ankomsten af de seje legeredskaber en dejlig begivenhed.

- Det har vi da gået og ventet på, og jeg er sikker på, at den her legeplads bliver et hit for børnefamilierne, som dermed får endnu en grund til at komme herud og nyde De fem Hald'er, sagde Steen Bonne Rasmussen, der desværre ikke lige med det samme kan give grønt lys for leg på pladsen.

Der går nemlig nok cirka halvanden uge, før legepladsen er helt færdiganlagt, og så skal den faktisk også godkendes, inden den må tages i brug.

- Vi håber selvfølgelig, at godkendelsen falder på plads hurtigt, og vi skal nok sørge for at skilte, så folk kan vide, hvornår det er sikkert at tage legeredskaberne i brug. Når det er det, håber vi så også, at viborgenserne og de forhåbentlig mange gæster fra ind- og udland vil bruge den rigtig meget, siger Steen Bonne Rasmussen.

Hvis nogen af læserne skulle genkende stilen på legeredskaberne, er det måske fordi de har besøgt Dokk1 i Aarhus. Det er nemlig også Monstrum, der har designet den meget populære legeplads der.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce