Annonce
Bjerringbro

Så faldt afgørelsen: Kommunen køber ikke ejendom til crossbane

Borgerne fra Bjerring Hede fik en god dag i byrådet, som besluttede ikke at købe ejendommen, som Bjerringbro Cross Klub vil omdanne til en motocrossbane. Foto: Morten Pedersen
Til byrådsmødet onsdag besluttede et næsten enigt byråd at sige nej til at købe grunden på Bjerring Hede, som Bjerringbro Cross Klub vil omdanne til crossbane.

Bjerring: Viborg Kommune kommer ikke til at opfylde den betingede aftale om køb af en ejendom på Bjerring Hede til Bjerringbro Cross Klub. Og det af den simple grund, at klubben ikke har opfyldt betingelserne for aftalen.

Klubben har ikke fået de nødvendige afgørelser og tilladelser i hus til tiden, og på byrådsmødet onsdag var Venstres Kim Dongsgaard alene om et forsøg på at forlænge købsaftalen.

- Dette er en uheldig sag. Jeg kommer for første gang til at stemme imod mit parti, men heldigvis er der højt til loftet og langt til døren, sagde han.

Kim Dongsgaard fremhævede, at der er tale om frivilligt foreningsarbejde, og at Idrætsrådet varmt har anbefalet placeringen af motocrossbanen. Desuden kritiserede han kommunen for dens ageren i sagen.

- Jeg mener, at vi som kommune og byråd i en sag som denne, skal tage vores andel af ansvaret for, at det er trukket ud. Ud fra det sparsomme materiale, vi har set, peger det ikke entydigt på, at det er Bjerringbro Cross Klub, der er årsag til, at sagen er trukket ud. Jeg mener, at Viborg Kommune som den stærke part i denne sag, har et ansvar for, at tingene sker. Det er basal projektledelse, sagde han.

- Vi skal hjælpe vores frivillige og foreningsliv - ikke modarbejde dem, sagde han og lagde op til at forlænge fristen og indgå et kompromis med Bjerringbro Cross Klub.

Annonce

30 mod én

Det var han alene om.

Niels Dueholm (S) tog også ordet i debatten, og han roste crossklubben for sit mangeårige engagement, og han understregede, at sagen ikke handlede om, hvorvidt der skal ligge en crossbane på Bjerring Hede, men at den handlede om, hvorvidt kommunen skulle fastholde købsaftalen fra 2017.

Desuden sagde Dueholm, henvendt til Dongsgaard, at kommunen ikke har nogen indikationer på, at den kommunale forvaltning ikke skulle leve op til sine forpligtelser i sagen.

Kim Dongsgaard var det eneste af byrådets 31 medlemmer, som stemte imod, at den betingede købsaftale ikke skulle føre til køb.

Sagen om placeringen af en motocrossbane på Bjerringbro-egnen er efterhånden blevet meget langvarig. Gennem de sidste kvarte århundrede har der været tale om placeringer blandt andet ved Kongensbro og Fårup, og nu er det mere end to år siden, at byrådet godkendte en betinget købsaftale for de to ejendomme på Bjerring Hede med det formål at anlægge en motocrossbane.

Siden er sagen flere gange blevet udsat, og modstandere af banen har markeret deres utilfredshed ved byrådsmøder på rådhuset i Viborg.

Skal være proaktive

Ud over et stort fremmøde fra nabogruppen omkring Bjerring Hede, som havde taget protestskilte med imod crossbanen, var formanden for Bjerringbro Cross Klub, Søren Sørensen, mødt op.

Efter byrådsmødet var han naturligvis skuffet over, at den betingede købsaftale ikke blev forlænget.

- Det er selvfølgelig ikke, hvad vi havde håbet og troet på, og vi synes det er rigtig ærgerligt. Men sådan er det, sagde han og tilføjede, at han ikke syntes, der havde været den store risiko for kommunen ved at forlænge projektet.

Søren Sørensen, som har været formand for crossklubben i 27 år, ser nu fremad og understreger, at klubben stadig går benhårdt efter at få anlagt en bane på adressen på Bjerring Hede.

- Nu må vi finde ud af, hvordan vi kommer videre med det vigtige projekt i forhold til banen. Vi forventer en god og konstruktiv dialog med kommunen fremadrettet, og vi skal være mere proaktive og holde andre op på de ting, vi har aftalt, sagde han.

Bjerringbro Cross Klub har meddelt Viborg Kommune, at den ønsker at fortsætte arbejdet med projektering på den pågældende adresse.

- Så håber vi bare på fortsat støtte fra kommunalt hold og fra vores investor, lyder det fra Søren Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce