Annonce
Rundt om Viborg

Så kan man komme til "Tysktime" i biffen

Danske Sonja Richter spiller med i den tyske film "Tysktime", der foregår i det dansk-tyske grænseland i årene efter Anden Verdenskrig: Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen
Annonce

Karup: Mandag, tirsdag og onsdag i næste uge viser Karup Bio hver aften den tyske film "Tysktime" baseret på forfatteren Siegfried Lenz' (1926-2014) roman fra 1968 med samme titel.

'Tysktime' foregår lige efter Anden Verdenskrig, hvor den unge mand Siggi sidder i en anstalt for adfærdsvanskelige unge.

I fængslet skal Siggi skrive et essay om "pligtens glæder". Han ved først ikke, hvad han skal skrive, men ender med en fortælling om sin opvækst i landsbyen Rugbüll ved den dansk-tyske grænse, hvor hans far er politibetjent og nidkært overvåger, at den lokale kunstner Nansen (bygget over Emil Nolde) overholder nazisternes maleforbud.

Instruktøren hedder Christian Schwochow, og danske Sonja Richter er på rollelisten. Filmen er delvist optaget ved det danske vadehav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce