Annonce
Debat

Så skal regionen igen lave en stor spareøvelse

Ole Jepsen.
Annonce

Læserbrev: Nu er Region Midtjylland igen i gang med en spareøvelse på et tre-cifret millionbeløb for at få enderne til at nå sammen, og disse årligt tilbagevendende spareøvelser skaber naturligvis en stor del utryghed hos regionens ansatte og borgere.

Bevares, regionen er tilført ekstra midler for 2019 - det er bare ikke tilstrækkeligt.

Anders Kühnau har nu fremlagt sit forslag til besparelser i forhold til budget 2019 og 2020. Dette forslag har skabt store overskrifter og mange politiske reaktioner.

Forslaget er nu i høring blandt borgere og personale (en helt grundlæggende del af en demokratisk proces i en folkevalgt region).

Som politiker har jeg stor respekt for denne proces, som skal have lov at køre, uden at vi som politikere blander os, men når så høringen er afsluttet, skal vi som politikere træffe en beslutning - for en beslutning omkring økonomien i 2019 og 2020 skal der træffes.

Høringsfasen sikrer 2 væsentlige ting: at vi som politikere kan træffe en beslutning ud fra et helt og fuldt oplyst grundlag - men det sikrer os også muligheden for at blive klogere og ikke mindst muligheden for at kunne ændre mening, og denne proces kører derfor nu - så må vi som politikere stå til regnskab efterfølgende og risikere den kritik, det måtte give eller den ros, det måtte give.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce